5 motive pentru care este bine să mergi periodic la medicul stomatolog

Mersul periodic la medicul stomatolog ar trebui să devină o obișnuință. În Occident și în țările dezvoltate, pacienții înțeleg importanța educației dentare și mai ales a prevenției. Iată câteva motive pentru care ar trebui să trecem cel puțin o dată la șase luni pragul unei clinici stomatologice:

Medicii stomatologi recomandă controlul periodic o dată la șase luni pentru pacienții fără mari probleme medicale și o dată la 3-4 luni pentru cei care suferă de parodontoză (afecțiune gravă a danturii care netratată duce la pierderea dinților). Cercetările făcute în domeniul stomatologic arată că doar 26% dintre români vizitează dentistul cel puţin o dată pe an.

Prevenția

Întotdeauna este mai bine să previi, decât să tratezi. Multe dintre afecțiunile dinților pot fi rezolvate încă din fașă. Așadar, cu cât un pacient ajunge mai repede pe scaunul stomatologului, cu atât are mai multe șanse să evite eventualele complicații și boli mai grave.

Costul

Vizita la stomatolog trebuie făcută cu regularitate și dacă privim din perspectiva costurilor. Este fix ca la mașină: apriția unei probleme mici poate duce la apariția unor probleme mari. Cu cât amânăm vizita la dentist, cu atât nota de plată va fi mult mai mare. Și cui îi place să scoată mai mulți bani din buzunar?

Durerea

Factorul durere este extrem de important în relația medic stomatolog-pacient. Astfel, cele mai multe dintre afecțiunile dentare nu dau naștere durerilor în fază incipientă. Când deja s-a ajuns la durere, problema cu care se confruntă pacientul este destul de majoră.

Îndepărtarea tartrului

Este extrem de necesar ca cel puțin o dată la șase luni fiecare pacient să treacă printr-un tratament numit detartraj (manoperă stomatologică neinvazivă ce constă în îndepărtarea plăcii bacteriene și a depozitelor de tartru).

“Detartrajul trebuie făcut măcar o dată la șase luni deoarece procedura nu doar că îmbunătățește aspectul dinților, ci ajută și la descoperirea eventualelor carii. Pacienții care suferă de parodontoză ar trebui să beneficieze de detartraj o dată la 3-4 luni”, explică Bianca Ivanciovici, Medic Generalist Șef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Diagnosticarea altor boli

Medicul dentist este primul care poate da semnalul de alarmă cu privire la alte boli de care ar putea suferi pacientul. Cum? De exemplu, în unele cazuri, o respirație urât mirositoare poate avea precum cauză eventuale au probleme digestive, pulmonare sau metabolice.

Vrei să vii la un control stomatologic? Vrei ca o echipă de profesioniști să aibă grijă de dantura ta? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere!

Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode