Ai unul sau mai mulți dinți lipsă? Ce riști?

Lipsa dinților nu este doar o problemă estetică, ci și una de funcționalitate. Fiecare dinte pierdut vine la pachet cu multe alte probleme, fie pe termen scurt, fie pe termen lung. Iată câteva dintre riscurile pe care le prezintă lipsa unuia sau a mai multor dinți:

Riscurile pierderii dinților

Din pricina noului spațiu creat, dinții vecini au tendința să migreze pentru a acoperi golul, schimbându-și astfel complet poziția inițială. Din momentul ce aceștia migrează, nu mai funcționează normal.

Din cauza dinților lipsă, osul maxilarului nu mai este stimulat, se atrofiază și se reabsoarbe și gingia se retrage. Cu cât pacientul stă mai mult fără dinte, cu atât va avea nevoie de mai mult os în cazul unui implant dentar.

Tot dintele sau dinții lipsă pot duce la probleme de masticație. Pacienții ar putea resimți eventuale tulburări digestive, ca urmare a mestecării insuficiente a alimentelor.

În cazuri rare, lipsa dinților duce la dificultăți de pronunție, fluierat neintenționat sau scuipat în timp ce pacientul vorbește.

Fiecare dinte are rolul lui. Puțini sunt cei care știu că lipsa dinților face ca ridurile de expresie să devină din ce în ce mai pronunțate. În plus, chipul persoanei în cauză capătă un aspect extrem de îmbătrânit.

“Dintele trebuie înlocuit într-un interval de un an de zile de la pierdere, pentru a nu risca ca după ce am pierdut un dinte să pierdem apoi trei, aici mă refer și la dinții vecini”, explică Bianca Ivanciovici, Medic coordonator chirurgie-implantologie în cadrul clinicilor Ident.

Soluția pentru dinții lipsă

Cea mai eficientă metodă pentru înlocuirea dinților lipsă este implantul dentar. Implantul are proprietăți asemănătoare cu rădăcina dintelui natural și este o soluție de lungă durată. Și protezele dentare (fixe sau mobile) sunt o soluție pentru ca pacienții să aibă o dantură completă.

Ai dinți lipsă și ai nevoie de implanturi? Sună la numărul de telefon 0799 943 368 și programează-te la Ident.

Share:

Color Skin

Nav Mode