Apa de gură iese la etilotest? Ce este de făcut?

Alături de pasta de dinți, apa de gură este unul dintre cele mai vândute produse de igienă orală. Medicii stomatologi recomandă clătirea cu o apă de gură întrucât produsul ajută la controlul și uciderea bacteriilor din gură, care pot cauza boli ale gingiilor. Totuși, există un mit potrivit căruia apa de gură cu alcool iese la etilotest. Este acest lucru adevărat?

Iese apa de gură la etilotest?

Printre conducătorii auto circulă mitul conform căruia pot rămâne fără permis de conducere dacă sunt testaţi cu aparatul etilotest. Un experiment făcut la Timișoară de Medicii de Institutul de Mecină Legală a arătat că timp de aproximativ 20 de minute, alcoolul din această substanţă este sesizat de aparat în aerul expirat.

Imediat după folosirea apei de gură, aparatul etilotest arată o concentraţie de 4 la mie. După aproximativ 15 minute de la utilizarea produsului concentrația scade și etilotestul arată o concentraţie de doar 0,13 la mie.

Explicaţia constă în prezenţa temporară a soluţiei alcoolice în interiorul cavităţii bucale. Totuși, dat fiind că apa de gură nu este înghițită, este imposibil ca alcoolul să ajungă în sânge.

Ce este de făcut?

Conducătorii auto care au fost deja surprinși de autorități ca având alcool în aer expirat pot doar să meargă la spital unde să li se recolteze probe de sânge. Medicii stomatologi de la orice cabinet stomatologic vin cu altă soluție la îndemâna oricui.

“Din fericire, pe piața de la noi din țară sunt produse care nu conțin alcool. Acestea sunt indicate atât conducătorilor auto cât și copiilor cu vârsta mai mică de 7 ani și sunt la fel de eficiente”, a declarat un medic stomatolog din cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Când se folosește apa de gură, înainte sau după periaj?

Medicii stomatologi recomandă utilizarea apei de gură după spălatul dinților, întrucât ajută la combaterea și eliminarea bacteriilor și plăcii bacteriene aflate în zone greu accesibile.

Totodată, apa de gură ajută la menținerea sănătăţii gingiilor şi a dinţilor. Cei care au folosesc apă de gură trebuie să se clătească cu aproximativ 10 ml de lichid timp de 30 de secunde. O perioadă mai scurtă de 30 de secunde este insuficientă pentru a permite ingredientelor pe care le conține apa de gură să atace bacteriile din interiorul cavității bucale.

Vrei să vii la un control stomatologic? Vrei ca o echipă de profesioniști să aibă grijă de dantura ta? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere!

Share:

Color Skin

Nav Mode