Apa de gură înlocuiește spălatul pe dinți? Care sunt beneficiile apei de gură?

Mai multe sortimente de apă de gură au intrat în ultimii ani pe piața din România. Românilor le-a intrat în reflex utilizarea apei de gură ca făcând parte din rutina zilnică. Totuși, cât de folositoare este apa de gură? Înlocuiește apa de gură spălatul pe dinți?

E suficient să folosim doar apă de gură?

Pe lângă spălatul de două pe dinți pe zi și utilizarea aței dentare sau a dușului bucal, clătirea cavității orele cu o apă de gură poate oferi multe beneficii celor care utilizează produsul.

Înainte de toate trebuie punctat faptul că apa de gură trebuie folosită pe lângă periajul de două ori pe zi. Medicii stomatologi recomandă ca fiecare pacient să-și aleagă apa de gură potrivită în funcție de necesitățile fiecăruia. Pe eticheta fiecărui produs scrie cui se adresează. De exemplu, apele de gură care conțin fluor și alcool nu sunt indicate copiilor cu vârsta mai mică de 7 ani.

Apa de gură nu poate înlocui clasicul periaj întrucât spălatul dinților de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor ajută la eliminarea fizică a plăcii bacteriene. Rolul apei de gură este de a completa o igienă orală zilnică.

Apele de gură care conțin clorhexidină (are puternice proprietăți antibacteriene) sunt produse care ajută la controlul și uciderea bacteriilor din gură, care pot cauza boli ale gingiilor.

Apa de gură, înainte sau după periaj?

Medicii stomatologi recomandă utilizarea apei de gură după spălatul dinților, întrucât ajută la combaterea și eliminarea bacteriilor și plăcii bacteriene aflate în zone greu accesibile.

Totodată, apa de gură ajută la menținerea sănătăţii gingiilor şi a dinţilor. Cei care au folosesc apă de gură trebuie să se clătească cu aproximativ 10 ml de lichid timp de 30 de secunde. O perioadă mai scurtă de 30 de secunde este insuficientă pentru a permite ingredientelor pe care le conține apa de gură să atace bacteriile din interiorul cavității bucale. Atenție! Apa de gură nu trebuie înghițită sub nicio formă.

“Apa de gură se ocupă de uciderea bacteriilor și previne apriția cariilor dentare. Noi recomandăm pacienților să folosească cu încredere apa de gură în mod regulat. În plus, pe lângă beneficiile în lupta contra bacteriilor, aceasta și împrospătează respirația”, a declarat un medic stomatolog din cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Vrei să vii la un control stomatologic? Vrei ca o echipă de profesioniști să aibă grijă de dantura ta? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere!

Share:

Lasă un răspuns

Color Skin

Nav Mode