Bianca Sofian, medic Ident Total Care: “Viitorul în stomatologie este laserul dentar”

Medicul Bianca Sofian (30 de ani) face parte de doi ani din echipa Clinicilor Ident Total Care. Bianca și-a dorit dintotdeauna să fie medic stomatolog și este convinsă că profesia pe care o practică îi va ajuta pe mulți dintre pacienții săi să zâmbească mai des și să înțeleagă importanța controalelor periodice la stomatolog.

Bianca, cum ți-ai descoperit pasiunea pentru stomatologie?
Decizia a fost luată în urmă cu mulți ani. Eram foarte mică pe când am cunoscut o prietena de familie care era medic stomatolog. Felul ei de organizare (faptul ca își făcea programari într-o agendă) și modalitatea în care povestea despre realizările sale și de a empatiza cu oamenii, m-au făcut să aleg acest drum. Mai în glumă, mai în serios, mi-am propus să devin “doctor de dinti” și se pare că m-am tinut cu dinții de acea idee care începea să prindă contur în mintea mea.

Ce înseamnă profesia de medic stomatolog pentru tine?
Încă de pe băncile facultății m-am convins de la o zi la alta că această meserie mă reprezintă. Dorința de nou, curiozitatea, ideea de a ajuta oamenii și puterea de a le reda zâmbetul, provocările de la o zi la alta din acest domeniu sunt caracteristicile acestei meserii. Consider că o astfel de profesie mă face utilă în societate și mă ajută să mă descopăr din ce în ce mai mult în fiecare zi. Această profesie îmi aduce satisfactie și împliniri mai ales când ai echipa potrivită alături de tine care să te susțină și să îți alimenteze visele. Consider că stomatologia este o profesie care deschide drumuri, mai ales atunci când pui multă pasiune în ceea ce faci.

Care este cea mai dificilă problemă cu care te-ai confruntat din punct de vedere stomatologic?
Avand în vedere că stomatologia cuprinde o gamă largă de posibilități, problema mea a fost ca ceea ce aleg să fac să fie util si de ajutor. Să lucrezi în domeniul medical pe o specializare atât de sensibilă pentru pacienți, este nevoie de răbdare și trebuie să știi, ca medic, să empatizezi cu pacienții. Oamenii sunt diferiți si cu probleme multiple si trebuie să găsești o modalitate să le înțelegi nevoile și să îi îndrumi către cele mai bune decizii referitoare la sănătatea lor orală și să nu faci asta doar pentru că așa este normal. Mereu caut cea mai bună solutie pentru pacienții mei și apoi îmi dau tot interesul să ajungem împreună la un rezultat care să mă mulțumească și pe mine, dar mai ales pe ei.

Care este problema cu care te confrunți cel mai des din postura de medic dentist?
Cu totii știm că cea mai mare problemă apare din cauza fricii de stomatolog. Unii pacienti ajung târziu si atunci lucrurile se complică. Dar cu multă răbdare și multă implicare fac tot posibilul să le găsesc ce mai bună varianta și să le inspir încredere. Muncesc la acest aspect alături de echipa mea, deoarece eu și colegii mei ne confruntăm des cu teama de stomatolog. Sunt pe punctul de a dezvolta un plan ce implica ideea de ‘no pain’. Aici vorbim despre Laserul Dentar pe care îl găsesc a fi o mare inovație și un mare ajutor pe viitor în estomparea acestei probleme.

Cum crezi că și-ar putea învinge unii pacienți teama de stomatolog?
Așa cum am precizat mai sus, în ultimii ani în care am profesat, am adunat cât mai multe informatii pe acest subiect și doresc să mă specializez în stomatologia practicată cu laserul dentar. Sunt extraordinar de multe avantaje și beneficii, atât pentru doctori cât si pentru pacienti. Chiar doresc să reduc cât mai mult posibil aceasta ‘frică de stomatolog’ și consider că acest aparat va fi ceva revoluționar.

Ce sfat le dai pacientilor tai?
Sfatul pentru pacientii mei este acela de a nu-li neglija sănătatea orală și de a veni la controale periodice (maxim 6 luni) pentru a putea combate din timp viitoare probleme care pot apărea. Doar așa putem ține sub control problemele deja existente.

Dacă ar fi să caracterizezi meseria de medic stomatolog într-un singur cuvânt, care ar fi acela?
Dedicare.

Cum crezi că va arăta viitorul în stomatologie?
Prin pasiune, dedicare si profesionalism, cu mult studiu în domeniu și cu inovatiile care apar de la o zi la alta, consider că relatia dintre un medic stomatolog și pacienții săi va fi mult mai strânsă și vom avea din ce în ce mai multe zâmbete sănătoase și frumoase.

Cum este medicul Bianca Sofian comparativ cu Bianca Sofian din viața de zi cu zi?
Îmi place să cred că nu există o diferență foarte mare. Medicul Bianca Sofian adaugă o notă de profesionalism când ajunge în clinică. De fel sunt un om plin de viață, optimist, cu multe idei si cu o dorinta de a fi puțin mai buna astăzi decât am fost ieri. Așa cum am mai spus, îmi iubesc meseria, ceea ce mă face să mă simt împlinită că am reușit să ajung până aici. Sunt la fel de sigură că nu o să mă opresc prea curand din a învăța si voi fi din ce în ce mai perseverentă într-ale medicinei.

Bianca Sofian
Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode