Cand recomandă medicii stomatologi fatetele dentare?

În ultima perioadă procedura de montare a fațetelor dentare este la mare căutare printre pacienți. Fațetele recrează aspectul natural al dinților și au o durată de viață de până la 15 ani dacă sunt întreținute corespunzător. Există și situații când fațetele ajută la funcționalitatea dinților. Totuși, care sunt cazurile în care fațetele dentare sunt recomandate de către medicii stomatologi?

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt foițe subțiri care se aplică pe fața vizibilă a dinților din față și sunt folosite pentru a recrea aspectul natural al dintilor. Fațetele dentare pot fi realizate din materiale precum ceramică emax, zirconiu sau compozit.

Când se recomandă fațetele dentare?

“Fațetele dentare sunt recomandate când dinții prezintă fisuri care nu afectează structura dintelui, când dinții sunt foarte mici și au spații mari între ei sau când sunt colorați iar albirea dentară nu oferă rezultatele dorite. Fațetele se aplică și dacă dinții sunt tociți”, explică doctor Andreea Grasu de la Clinicile Dentare Ident Total Care.

Aceasta adaugă: “Fațetele dentare au uneori și scop funcțional și se pun pentru restabilirea funcției dinților. De exemplu, înlocuiesc smalțul dentar în cazul dinților suprasolicitați sau a dinților cu sensibilitate dentară acută”.

Cu toate acestea, fațetele dentare nu sunt recomandate pacienților care pe dintii respectivi prezintă leziuni carioase sau afectiuni gingivale sau parodontale sau pacienților care au obiceiuri vicioase, așa cum este bruxismul (afecțiune care se caracterizată fie prin scrâşnirea, fie prin frecarea sau încleştarea dinţilor).

Conform medicilor specialiști, fațetele dentare sunt la fel de rezistente ca smalțul natural al dintelui. Dacă pacientul are o igienă orală corespunzătoare, fațetele au o durată de viață cuprinsă între 10 și 15 ani.

Cum se montează fațetele dentare?

Fațetele ceramice se aplică după șlefuirea ușoară a smalțului și procedura este invazivă. Montarea fațetelor este o schimbare pe viață. Se ia amprenta și se face o modelare în ceară a viitorilor dinți. Amprenta se trimite la laborator. După o discuție cu pacientul, medicul stomatolog dă tehnicienilor indicații cu privire la culoarea, forma și orientarea dinților.

Vrei să beneficiezi de cele mai bune servicii stomatologice la cele mai bune prețuri? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere! Fă-ți AICI o programare online!

Fatete dentare, Dr. Andreea Grasu
Share:

Color Skin

Nav Mode