Când trebuie schimbată periuța de dinți? De ce nu se pune capacul peste periuță?

Spălatul pe dinți ar trebui să fie un ritual pentru toți, indiferent de vârstă. Medicii stomatologi recomandă periajul zilnic timp de minimum 2 minute în fiecare dimineață și seara înainte de culcare sau chiar după fiecare masă. Totuși, nu toată lumea știe când trebuie schimbată periuța de dinți.

Cum se alege periuța de dinți potrivită?

Când vine vorba despre spălatul pe dinți, alegerea periuței este un factor extrem de important. Pentru persoanele care nu nu se confruntă cu probleme stomatologice, o periuță cu peri medii este cea mai bună alegere. Cei care au probleme cu sângerările gingivale ar trebui în primul rând să treacă pragul unui cabinet stomatologic pentru a afla cauza și apoi să aleagă întotdeauna o periuță cu peri cât mai moi.

Cât de des se schimbă periuța de dinți?

Schimbarea periuței de dinți la o anumită perioadă de timp este necesară. Când perii periuței încep să își piardă din rigiditate și se tocesc, este timpul ca periuța să fie înlocuită.

Asociația Americană de Stomatologie recomandă schimbarea periuței de dinți, odată la trei sau patru luni. Practic, pe an ar trebui să avem 3-4 periuțe. Persoanele răcite sunt sfătuite să își înlocuiască periuța de dinți imediat ce boala a trecut pentru că bacteriile, virusurile și germenii se pot ascunde în perii periuței de dinți. Înlocuirea periuței este o măsură de prevenire a reapariției infecției.

Există unele periuțe de dinți dotate cu indicator de culoare care le amintește celor care o folosesc cât de uzată este periuța cu pricina.

De ce nu se pune capacul la periuța de dinți?

Medicii stomatologi atrag atenția asupra faptului că nu ar trebui ca periuțele de dinți să fie acoperite cu capac.

“Capacul cu pricina favorizează umiditatea și creează un mediu propice înmulțirii microorganismelor. Este indicat ca periuța să fie lăsată într-un loc unde se poate usca mult mai rapid”, explică un medic stomatolog din cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Aveți nevoie de un control stomatologic? Clinicile Dentare Ident Total Care vă stau la dispoziție. Pentru programari sunați la 0799 943 368!

Share:

Color Skin

Nav Mode