Care sunt avantajele și dezavantajele unei periuțe de dinți electrice?

Într-o perioadă în care tehnologia este la tot pasul, periuțele de dinți electrice tind să înlocuiască clasicele periuțe dentare. Totuși, care sunt avantajele unei periuțe electrice și de ce ar trebui să folosim un astfel de gadget?

Pentru a înțelege conceptul de periuță electrică ar trebui să ne întoarcem un pic în timp. Prima periuță electrică a fost produsă în Statele Unite ale Americii de către compania Electro Massage Tooth Brush Company în anul 1927, la puțin vreme de la finele Primului Război Mondial. În România, dispozitivul, e drept, mult mai evoluat, a ajuns abia după Revoluția din 1989.

Există multe diferențe semnificative între cele două periuțe. Spre deosebire de periuța de dinți manuală, o periuță de dinți electrică are capacitatea de a efectua între 7.000 şi 30.000 de rotaţii pe minut. În plus, la o periuță electrică nu este nevoie de atât de multă atenție, atât de mult timp și dexteritate.

Ce avantaje are o periuță de dinți electrică?

  • este mai ușor de folosit;
  • periutele electrice curață mult mai eficient dantura decât cele manuale;
  • periajul durează doar două minute, spre deosebire de periuța manuală unde periajul durează 5 minute;
  • periuța electrică aplica același grad de presiune pe toate suprafețele dentare.

Ce dezavantaje are o periuță de dinți electrică?

  • costul mai mare decât al unei periuțe de dinți manuală;
  • transportul este mai dificil, întrucât periuța de dinți electrică este mai voluminoasă;
  • periuța electrică exercită o presiune mai mare asupra dinților și gingiilor și această presiune nu poate fi controlată;
  • diversitatea de pe piață face ca alegerea periuțelor de dinți electrice să fie mai dificilă.

Cât de des se schimbă periuța de dinți?

Conform cifrelor, românii îşi schimbă periuţa o dată la 1,3 ani nerespectând regulile minime în prevenţia sănătăţii oral. Totuși, cât de des trebuie schimbată periuța de dinți clasică sau când trebuie înlocuite capacele periuței electrice de dinți?

“O periuță de dinți trebuie schimbată o dată la trei-patru luni, iar dacă am fost folosit periuța într-o perioadă în care a fost bolnavi, se recomandă schimbarea ei după acea perioadă pentru a preveni reapariția respectivei boli”, explică medicul specifică Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Sef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

O echipă de medici stomatologi profesioniști își așteaptă pacienții în cadrul Clinicilor Ident Total Care. Pentru programări, sunați la 0799 94 33 68!

Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode