Care sunt avantajele unei clinici stomatologice cu centru de radiologie propriu?

Trăim vremuri în care timpul este una dintre cele mai mari avuții. În orașele aglomerate, oamenii își doresc să eficientizeze timpul și să nu-l irosească inutil. La fel se întâmplă și cu pacienții care trec pragul unei clinici stomatologice. Aceștia își doresc să-și rezolve problemele cât mai repede cu putință.

Un centru de radiologie este un loc unde medicii stomatologi fac radiografii pentru diagnosticarea afecțiunilor dentare. Procesul este rapid, simplu și complet nedureros.

Foarte multe dintre afecțiunile unui dinte sau ale țesuturilor care înconjoară un dinte nu pot fi văzute de către medic cu ochiul liber. Astfel, radiografia arată eventualele carii interdentare, eventualele fracturi dentare, infecțiile de la nivelul rădăcinilor sau resorbtia oaselor maxilare.

De-a lungul timpului centrele de radiologie au evoluat și s-a trecut de la cele clasice, la cele digitale. Cel mai important avantaj al tehinicii digitale o reprezintă calitatea imaginii radiologice. Totodată, un alt avantaj este modul de transimitere al imaginii radiologice care poate fi dată pacienților pe un CD sau poate fi păstrată într-o arhivă a clinicii. În plus, ultimele studii atestă o reducere a radiației cu până la 80% în favoarea centrelor radiologice digitale.

Când vine vorba despre o clinică stomatologică, este important ca pacientul să aleagă una cu centru de radiologie propriu. Care sunt avantajele acestei investiții atât de necesară atât pacienților, cât și medicilor?

  • Pacientul nu va fi nevoit să meargă în altă parte pentru a-și face radiografii și va economisi timp;
  • Pacientul nu va mai trebui sa revina la control cu toate radiografiile anterioare, întrucât acestea sunt păstrate într-o arhivă;
  • Pacientul va primi în câteva minute un diagnostic precis pe baza imaginii procesate de computer;
  • Imaginea poate fi prelucrată pe calculator.

“Pentru pacienți, timpul este extrem de important. Tocmai de aceea, rezultatele examinărilor radiologice se eliberează pe loc. Suntem întrebați dacă nivelul de radiații este mare. Nicidecum. Radiaţiile emise sunt foarte mici şi focalizate pe zona de interes din aria dento-maxilo-facială”, explică unul dintre medicii din cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Dacă ești în căutarea unei echipe de medici profesioniști care să pună pacientul pe primul loc, Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere!

Share:

Lasă un răspuns

Color Skin

Nav Mode