Cât costă un implant dentar? În funcție de ce diferă prețul implanturilor dentare?

Într-o țară în care, conform unui studiu, 3 din 10 români nu mai au niciun dinte natural, se vorbește tot mai mult despre implantul dentar.

Implantul dentar este cel mai bun și eficient tratament stomatologic pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Cu alte cuvinte, implantul dentar este o rădăcină artificială menită să redea funcționalitatea și estetica dinților.

Totuși, prețul unui implant dentar este important pentru buzunarul românului de rând. Pe o piață în care oferta este tot mai variată, pacientului român îi e dificil să aleagă. Cât costă, de fapt, un implant dentar și de ce diferă prețurile implanturilor dentare?

Cât costă un implant dentar?

Ca în orice industrie, prețurile implanturilor diferă. Există implanturi mai ieftine care nu oferă rezultate pe termen lung, dar și implanturi de top testate, din materiale rezistente și fabricate de producători extrem de cunoscuți.

În cadrul Clinicilor Ident Total Care există mai multe tipuri de implanturi astfel:

  • Implanturi dentare Tag / buc 500 euro
  • Implanturi dentare AlphaBio / buc 500 euro

“Putem să aducem implanturi dentare de la orice producător”, specifică Bianca Ivanciovici, Medic coordonator chirurgie-implantologie în cadrul Clinicilor Ident.

La prețul unui implant dentar se adaugă întotdeauna și mâna de lucru. Șurubul din titan se inserează în os printr-o manoperă chirurgicală de mare finețe și este important ca implanturile să fie făcute într-o clinică unde medicii au o vastă experiență și au inserate la activ sute sau chiar mii de implanturi dentare. Reușita unui implant dentar ține și de experiența medicului implantolog.

“Pentru orice pacient prețul este important și sănătatea este prioritară pentru mulți dintre noi. Sau, ar trebui să fie. În ultimii ani, mulți români au înțeles cât de important este să ai dinți și au înțeles necesitatea implanturilor dentare. Există implanturi pentru toate buzunarele”, explică Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Sef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Cum se calculează prețul final al unui implant?

Din ce este compus un implant dentar? Un implant este alcătuit din implantul propriu-zis (șurubul de titan), din bonturile protetice care care sunt fixate pe implanturi cu ajutorul unui șurub și din coroanele dentare. Totuși, multe clinici stomatologice, când fac public prețul unui implant se referă doar la șurubul din titan. Așadar la prețul șurubului se adaugă și prețul bonturilor protetice și al coroanelor dentare.

Un implant prea ieftin, un semn de întrebare

Prețul unui implant este dat și de puritatea materialului (de cele mai multe ori titanul) din care este alcătuit. În cazul în care prețul unui implant dentar este extrem de mic, orice pacient ar trebui să se întrebe de unde se face, de fapt, economia? De la calitatea implantului sau de la calitatea lucrării? Sau, de ce nu, din manopera medicului implantolog.

Una dintre probleme pentru pacient este că, în unele cazuri, apar costuri neprevăzute.

“Este important ca pacientul să știe cât costă implantul de la începutul tratamentului. Nu este deloc plăcut să apară costuri suplimentare pe parcursul tratamentului”, explică un medic din cadrul Clinicile Ident Total Care.

Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode