Câți medici noi stomatologi apar în fiecare an în România? E piața saturată?

La capitolul igienă orală, românii nu stau deloc bine. O cercetare arată că România ocupă ultimul loc în UE la consumul de pastă de dinţi şi igienă orală. Un român consumă în medie 1,6 tuburi de pastă de dinţi pe an şi îşi schimbă periuţa o dată la 1,3 ani. Astfel, nu e de mirare că tot mai mulți tineri vor să studieze stomatologia, întrucât cabinetele stomatologice nu duc lipsă de pacienți. Totuși, câți medici noi stomatologi apar în fiecare an în România?

Un dentist la peste 1.000 de români

Sistemul de sănătate din România avea, în anul 2016, 57.300 de medici, iar dintre aceștia 16.400 erau medici dentişti. Astfel, în anul 2016, numărul populaţiei ce a revenit, în medie, la un medic dentist era de 1.202 de locuitori.

Anual există 1.250 de absolvenți ai facultăților de medicină dentară (aproximativ 1000 de la facultățile de stat și 250 de la particulare). În mod ciudat, cam de două ori mai mult decât are nevoie piața din România.

În anul 2018, în România mai erau doar 32 de cabinete publice (în anul 2010 erau peste 2.000) și aproximativ 15.000 de cabinete și clinici private. În 2016, piața de stomatologie ajunsese la afaceri de 1 miliard lei și un profit cumulat de peste 170 de milioane de lei.

“La Ident formăm medici”

“Noi, în cadrul Clinicilor Ident, formăm medici stomatologi. Mulți dintre oamenii din echipa noastră au venit în practică și cei care au dovedit reale calități au rămas aici”, explică Bianca Ivanciovici, Medic coordonator chirurgie-implantologie în cadrul clinicilor Ident.

Aceasta mai spune: “Medicina dentară înseamnă înainte de toate responsabilitate față de actul medical și dorința de a face bine pacienților. Tratamentul stomatologic este o muncă de echipă, iar la rezultatul dorit se ajunge dacă medicul și pacientul își fac treaba într-un mod exemplar. Cele mai solicitate servicii sunt cele de implantologie și estetică dentară”.

Vrei să ai o dantură sănătoasă? O echipă de medici profesioniști te așteaptă la clinicile Ident pentru consultație. Pentru programări sună la 0799 943 368 sau intră AICI!

Share:

Color Skin

Nav Mode