Ce avantaje are laserul în cabinetele stomatologice?

Aparatura bazată pe laser este cea mai nouă inovație în stomatologie. Cabinetele și clinicile medicale de top au echipamente cu laser cu ajutorul cărora își tratează pacienții mai repede și mai eficient. Ce avantaje are laserul?

În stomatologia practicată cu ajutorul laserului dentar sunt extrem de multe avantaje și beneficii, atât pentru doctori cât si pentru pacienti. Laserul se folosește nu doar pentru proceduri medicale, ci și în estetica medicală, așa cum e procedura de albire.

Adio anestezie, bine ai venit laser!

În primul rând, procedurile cu ajutorul laserului se efectuează fără anestezie și nu dor. Totodată, laserul reduce considerabil anxietatea pacienților care au teamă de stomatolog și nu se simt deloc confortabil pe scaunul dentistului. Cu ajutorul aparatului laser, precizia este mult mai bună și se reduce riscul de accidentare și lezare a țesuturilor învecinate.

“Datorită fasciculului puternic de energie se sterilizează câmpul operator, ceea ce duce la reducerea eventualelor infecții bacteriene. În plus, timpul de recuperare după intervenție este mult mai scurt și inflamația post-operatorie este minimă”, explică Doctor Bianca Sofian, de la Clinicile Ident Total Care.

Doctor Bianca Sofian, alături de aparatul LASER dioda EPIC X

Laserul, ajutor de nădejde în cazul bolilor parodontale

Conform statisticilor, 8 din 10 români suferă de parodontoză, afecțiunea fiind pe locul 6 în clasamentul celor mai răspândite boli din România. Primele semne ale apariției parodontozei sunt fie sângerarea gingiilor, fie inflamarea acestora, fie dureri ușoare. Existența respirației urât mirositoare poate fi și ea un semn al apariției bolii parodontale. Ulterior, dinții încep să se miște.

“Tratamentul laser este ultima tehnologie de tratare a bolii parodontale. Unda laser are o capacitate puternică e decontaminare și de îndepărtare a țesuturilor afectate, într-o manieră minim invazivă. Astfel, nu mai este nevoie să apelăm la tratamentul clasic, cel chirurgical”, spune Bianca Ivanciovici, Medic Generalist Șef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Principalele avantaje ale laserului în cazul tratamentului bolii parodontale sunt: puterea mare de decontaminare bactericidă, are un efect hemostatic (oprește sângerarea), se poate evita tratamentul chirurgical parodontal în cazul pungilor de peste 6 mm adâncime și vindecarea este mult mai rapidă.

Vrei să vii la un control stomatologic? Vrei ca o echipă de profesioniști să aibă grijă de dantura ta? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere!

Share:

Color Skin

Nav Mode