Ce boli poți să dezvolți din pricina unei igiene dentare deficitare

Igiena orală este extrem de importantă. Cei care aleg să nu se spele regulat pe dinți nu doar că riscă probleme de ordin stomatologic, dar pot să dezvolte și alte boli mult mai grave. Care sunt acestea?

Spălatul pe dinți de cel puțin două ori pe zi este mai mult decât un obicei zilnic. Acest lucru ne poate ajuta să ne ferim de anumite boli sau să amânăm apariția lor.

Bolile de inimă, legate de igiena dentară

Spălatul pe dinți ne ferește, în multe dintre cazuri, de bolile de inimă. O cercetare efectuată pe 12.000 de respondenți a demonstrat că riscul apariției unei boli cardiace este mai mare cu 70% la persoanele care au o igienă buco-dentară deficitară.

Un alt studiu efectuat în anul 2018 a scos la iveală faptul că bacteriile găsite în gură au fost descoperite și în creierul persoanelor care au suferit în trecut un accident vascular cerebral. Cercetarea a demonstrat că 84% dintre participanții care au avut de pătimit din pricina unui accident vascular cerebral au avut ADN bacterian în cheagul de sânge. Participanții la studiu au fost tratați la Spitalul Universitar Tampere din Finlanda între anii 2013 și 2017.

Spălatul pe dinți amână Alzheimer

O igiena orală adecvată amână considerabil instalarea bolii Alzheimer. O echipă de oameni de știință din Norvegia a descoperit că bacteriile care provoaca gingivitele migreaza până la creier. Conform cercetătorilor, odata ajunsă în creier, bacteria responsabilă de inflamarea gingiilor și chiar de distrugerea osului care susține dinții produce o proteină agresivă care omoară celulele nervoase.

Diabetul, pe lista bolilor legate de igiena dentară

Diabetul (boală de metabolism, care cauzează prezența în exces a glucozei în sange) este o afecțiune cronică serioasă, care afectează foarte mulți oameni la nivel mondial, atât copii, cât și adulți. Există o asociere între parodontită, cunoscută și ca inflamația sau infecția gingiilor, și diabet. Persoanele care suferă de parodontită sunt mai predispuse să aibă sau să facă diabet.

Îți dorești să ai dinți puternici și sănătoși? O echipă de medici profesioniști te așteaptă la Clinicile Ident pentru consultație. Pentru programări sună la 0799 943 368 sau intră AICI!

Foto: Pexels.com

Share:

Color Skin

Nav Mode