Ce durata de viata are un implant dentar?

Tot mai mulți oameni au sau vor avea nevoie de un implant dentar care să țină loc dinților naturali. Statisticile arată că în țara noastră 3 din 10 români nu mai au nici măcar un dinte natural.

Conform definiției, implantul dentar este cel mai bun și eficient tratament stomatologic pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Implantul dentar este o rădăcină artificială menită să redea funcționalitatea și estetica dinților. Dar, care este durata de viață a unui implant dentar?

Ce durată de viață are un implant dentar?

Studiile științifice arată că rata de succes a unui implantul dentar este de 98% pe o perioadă de zece ani. Cu alte cuvinte, șansa de eșec este de doar 2%.

Pacientul care a beneficiat de intervenția cu implant dentar are un rol important în durata de viață a unui implant dentar. Este obligatorie o igienă corectă a cavității bucale, iar dinții trebuie curățați după fiecare masă. Ba mai mult, pacienții trebuie să se prezinte de cel puțin două ori pe an la controlul periodic.

“O igienă precară influențează considerabil durata de viață a unui implant dentar. Cercetările efectuate în domeniul stomatologiei, un implant întreținut bine poate dura și zeci de ani. Lucrările dentare montate pe implanturi trebuie însă înlocuite după o perioadă de 10-15 ani”, explică Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Sef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Există anumite categorii de pacienți în cazul cărora implanturile dentare rezistă mai mult.

“Din experiență am observat că implanturile dentare rezistă mai mult la persoanele care nu fumează și nu fac exces de alcool. La fel și în cazul celor care suferă de boală parodontală. O gingie sănătoasă ajută extrem de mult la sigilarea spațiului din jurul dintelui, iar una bolnava poate slăbi sustinerea implantului dentar. Deși vorbim despre un procent foarte mic, majoritatea eșecurilor implantului dentar apar în primii ani de utilizare. Dacă acest lucru nu se întâmplă, pacienții se pot bucura zeci de ani de implanturile lor”, mai spune medicul Bianca Ivanciovici.

Studii despre durata de viață a implanturilor dentare

O cercetare pe o perioadă de 20 de ani pe 48 de pacienți (19 dintre pacienți au murit până la finalul cercetării) și 95 de implanturi dentare, arată că după 20 de ani în 89,5% din cazuri implanturile erau încă funcționale.

Un alt studiu început în anul 1995 la care au participat 4,206 de pacienți cu 12.500 de implanturi dentare a arătat o rată de funcționalitate de 93.3% după 17 ani.

Sunteți în căutarea unor medici profesioniști care să insereze implanturi dentare cu precizie? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere!

Share:

Color Skin

Nav Mode