Ce durată de viață au fațetele dentare?

Fatete Dentare

Ultima modă în materie de stomatologie sunt fațetele dentare. Conform definiției, acestea sunt foițe subțiri care se aplică pe fața vizibilă a dinților din față și sunt folosite pentru a recrea aspectul natural al dintilor. Fațetele dentare pot fi realizate din materiale precum ceramică emax, zirconiu sau compozit. Acestea schimbă complet forma și poziția unui dinte, și, evident, culoarea acestuia. Totuși, ce durată de viață au fațetele dentare?

Cui se adresează fațetele dentare?

Fațetele dentare se adresează pacienților care au dinți ciobiți ori cu uzură accentuată, au dinții mici și au spații mari între ei, au dinți cu modificări vizibile de culoare, au strungăreață sau au anomalii mici ale dinților.

Cele două tipuri de fațete dentare

Există două moduri în care se aplică fațetele dentare: primul este atunci când este nevoie să se șlefuiască dinții pe care urmează să se aplice fațetele. În cea de-a doua categorie intră fațetele ce nu necesită șlefuirea dinților și se păstrează tot țesutul dentar.

De câte fațete dentare are nevoie un pacient?

Un pacient poate beneficia de fațete dentare pe un singur dinte sau pe un set de dinți, în funcție de nevoile fiecăruia. De regulă, fațetele dentare se aplică doar pe dinții din față, cei care sunt vizibili.

Ce dezavantaje au fațetele dentare?

Întrucât o mică parte a dintelui este șlefuită pentru realizarea acestora, fațetele dentare sunt considerate un tratament ireversibil. Nu se mai poate reveni la starea inițială a dintelui. În plus, există riscul unei fisuri și atunci va trebui înlocuită fațeta.

Cât rezistă fațetele dentare?

Există multe mituri cu privire la durata de viață a fațetelor. În timp ce unele voci vorbesc de câțiva ani, altele spun o fațetă ține cât ține și dintele pe care este aplicată. Care este adevărul?

“Fațetele dentare sunt piese protetice care îmbunătățesc aspectul unui dinte. Acestea sunt la fel de rezistente ca smalțul natural al dintelui și au o durată de viață de 10-15 ani dacă sunt întreținute corespunzător printr-o igienă orală ca la carte. Cu alte cuvinte, o fațetă are rezistența dintelui”, explică medicul generalist Andreea Grasu din cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Aceasta adaugă: “Sunt și cazuri în care fațetele dentare se pot descimenta sau fisura și atunci fațeta se înlocuiește într-o singură ședință la medicul stomatolog. Trebuie punctat faptul că, la fel ca orice intervenție de ordin estetic, fațetele se aplică doar atunci când dantura este perfectă din punct de vedere medical”.

Ai unul sau mai mulți dinți cu o formă nepotrivită? Vrei să ai un zâmbet ca la Hollywood? Ai nevoie de fațete dentare? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere!

Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode