Ce nu ai voie să mănânci după detartraj?

Cine nu a beneficiat măcar o dată de detartraj? Acesta este o manoperă stomatologică invazivă prin care medicul dentist îndepărtează placa bacteriană și depozitele de tartru (în termeni populari ‘piatra de pe dinți’) de pe suprafaţa dinţilor sau lucrărilor dentare. Detartrajul nu se poate face acasă și se realizează numai în cabinetul medicului stomatolog.

Cât de des se face detartraj?

Detartrajul nu are contraindicații legate de vârstă și trebuie efectuat măcar o dată la șase luni deoarece procedura nu doar că îmbunătățește aspectul dinților, ci ajută și la descoperirea eventualelor carii. Există categorii de pacienți care trebuie să facă detartraj mai des, printre aceștia numărându-se cei care suferă de parodontoză. Și pacienții care au implanturi dentare, coroane sau punți ar trebui să facă detartraj o dată la patru luni.

Ce nu ai voie să mănânci după detartraj?

După detartraj există o serie de alimente pe care medicii stomatologi recomandă pacienților să le evite pe cât posibil.

“În urma unei astfel de proceduri, unii dintre pacienți pot resimți o ușoară sensibilitate dentară. Această sensibilitate este absolut normală mai ales că dinții care erau acoperiți de suprafața dură a pietrei vin acum în contact cu diferite alimente. Nu recomandăm alimentele calde, reci sau dulci, timp de câteva zile”, explică Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Sef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Aceasta adaugă: “Sunt de evitat și alimentele acide care pot răni gingiile, așa cum sunt citricele sau sucul de fructe. De evitat și băuturile alcoolice în general, mai ales vinul roșu. Nici cafeaua nu este recomandată”.

Cât durează detartrajul?

O ședință de detartraj durează între 15 și 60 de minute, în funcție de dimensiunea depunerilor de tartru, dar și de experiența și rapiditatea medicului stomatolog.

De ce este nevoie de detartraj?

Detartrajul previne afecțiunile gingivale, ajută la menținerea sănătății generală întrucât o cavitate bucală sănătoasă influențează restul organismului și îmbunătățește respirația. Totodată, prin detartraj, pacienții pot previn boli dentare mai grave care descoperite mai târziu costă mult mai mult.

Vrei să beneficiezi de un detartraj efectuat de către profesioniști? În Clinicile Ident Total Care ai parte de o echipă de medici gata să-ți redea zâmbetul mult visat!

    Share:

    Color Skin

    Nav Mode