Ce se poate întâmpla dacă îți perii dinții foarte dur?

spalare dinti

Spălatul pe dinți ar trebui să fie un obicei care să facă parte din rutina noastră zilnică. Medicii stomatologi recomandă periajul zilnic timp de minimum 2 minute in fiecare dimineață și seara înainte de culcare. Totuși, cum trebuie periați dinții și ce se întâmplă dacă îi periem foarte dur?

Ce se întâmplă dacă nu ne spălăm pe dinți?

Dacă nu ne spălăm pe dinți, există riscul apariției unor boli, așa cum este parodontoza. Dacă nu îndepărtăm bacteriile din gură, acestea produc anumite enzime care încep să mănânce osul. Tot bacteriile sunt cele care descompun smalţul dinţilor, cauzând astfel apariţia cariilor. În plus, respiraţia urât mirositoare este de asemenea provocată de bacteriile rămase în cavitatea bucală pe parcursul nopţii.

Cum alegi periuța de dinți potrivită?

Când vine vorba despre spălatul pe dinți, alegerea periuței este un factor extrem de important. Aceasta trebuie aleasă în funcție de dantura fiecăruia și de problemele stomatologice cu care fiecare persoană se confruntă. Pentru cei care nu au probleme stomatologice, o periuță cu peri medii este cea mai bună alegere. Cei care au probleme cu sângerările gingivale ar trebui să opteze pentru o periuță cu peri moi.

Cum să te speli corect pe dinți?

Periuța trebuie ținută la 45 de grade fata de suprafata verticala a dintilor. Mișcarea este una verticală, dinspre gingie spre vârful dintelui. La fel se procedează și în partea de sus și în partea de jos. Pentru măsele și molari se efectuează mișcări din spre exterior spre interior.

Ce se poate întâmpla dacă îți perii dinții foarte tare?

Medicii stomatologi nu recomandă periajul dinților punându-se o presiune prea mare asupra dinților și gingiilor. Un periaj dentar agresiv poate afecta gingia. Mai mult, în timp, pot apărea eroziuni ale mucoasei orale și ulcerații extinse.

“Retracția gingivală și abraziunea dentară sunt alte două consecințe cu care vă puteți confrunta în cazul unui periaj dentar mult prea intens”, explică un medic stomatolog din cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Cât de des se schimbă periuța de dinți?

Schimbarea periuței de dinți se face o dată la 3 luni. Persoanele răcite sunt sfătuite să își înlocuiască periuța de dinți imediat ce boala a trecut.

Ai nevoie de un control stomatologic? Clinicile Dentare Ident Total Care îți stau la dispoziție. Pentru programari sunati la 0799 943 368!

Share:

Lasă un răspuns

Color Skin

Nav Mode