Ce sunt aftele bucale și cum se tratează acestea?

Toată lumea a auzit sau a avut parte de-a lungul vieții de afte bucale. Când apar acestea și ce tratament este necesar pentru a scăpa de ele?

Aftele bucale sunt mici formațiuni dureroase de formă ovală, de culoare albă, înconjurate de o zona roșiatică care apar, de obicei, fie la baza gingiilor, fie pe cerul gurii, la marginea limbii sau pe interiorul obrajilor. Aceste iritații sunt de mai multe tipuri și pot afecta atât alimentația cât și vorbirea.

Conform studiilor, cel puțin o treime din populația Globului a suferit la un moment dat sau va suferi de afte. Persoanele mai predispuse sunt copiii și adulții de până la 40 de ani, în special femeile. Din păcate, aftele bucale sunt și destul de dureroase.

Care este diferența dintre afte și herpes?

Aftele nu sunt contagioase și, de multe ori, se confundă cu virusul herpes care este contagios și se trasmite de la un individ la altul. Trebuie specificat că aftele apar întotdeauna în interiorul cavităţii bucale, iar herpesul apare, în general, în afara acesteia.

Cât durează vindecarea aftelor?

Perioada de vindecare poate varia de la câteva zile la câteva luni. De obicei, aftele se vindecă în 7-10 zile, dar uneori reapar într-o perioadă destul de scurtă. Iritaţia poate fi redusă prin folosirea unei ape de gură antimicrobiene. De regulă, medicii prescriu topice corticosteroidice și antimicrobiene. Există în farmacii și unguente care se pot achiziționa fără prescripție medicală.

De ce apar aftele bucale?

De obicei, aftele apar fie în urma unor lucrări dentare așa cum poate fi inserarea unui implant dentar, fie în urma periajului prea energic sau din cauza pastelor de dinți care conțin lauril sulfat de sodiu.

“Unii dintre pacienți au o sensibilitate la anumite alimente, cum ar fi ciocolată sau cafeaua și apoi apar aftele. Chiar și după consumul unor alimente picante sau acide pot apărea aftele. Nu trebuie exclus nici stresul, ca o cauză pentru prezența neplăcută a aftelor. Totuși o bună igienă orală este esențială pentru a minimaliza apariția aftelor”, a declarat un medic stomatolog din cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Vrei o consultație la un cabinet stomatologic? O echipă de medici profesioniști te așteaptă la consultație. Pentru programări la Clinicile Ident Total Care sună la 0799 943 368!

Share:

Color Skin

Nav Mode