Cum îți alegi clinica unde să-ți pui implanturi dentare?

Odată cu înaintarea în vârstă, mulți dintre noi își pierd dinții. Iar cea mai la îndemână soluție pentru înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă sunt implanturile dentare. Totuși, într-o piață saturată de clinici și cabinete stomatologice, cum va face pacientul să ia cea mai bună decizie și să aleagă locația potrivită pentru un tratament stomatologic eficient?

O cercetare efectuată în 2017 de către ADOM (Asociația Dental Office Managers) arată că 68% dintre pacienții care apelează la stomatolog solicită implanturi dentare (rădăcini artificiale care redau funcționalitatea și estetica dinților pacientului).

La nivelul întregii țări sunt peste 15.000 de cabinete și clinici stomatologice și oamenilor le este destul de greu să aleagă. Pacienții aleg cabinetele fie în funcție de prețuri, de proximitate, de recomandări sau, pur și simplu la întâmplare.

Dotarea clinicii, un criteriu primordial

Un doctor pregătit lucrează numai cu aparatură de ultimă generație (așa cum este aparatura bazată pe laser) și se adaptează la cele mai noi tendințe în materie de tehnologie. Tocmai de aceea, o clinică dotată din punct de vedere tehnic este un real câștig pentru pacient.

Experiența medicilor, un plus

Cu cât echipa de chirurgie din cadrul cabinetului stomatologic a inserat mai multe implanturi, cu atât sunt șanse mici ca aceștia să se confrunte cu situații necunoscute.

“Un medic chirurg bine pregătit trebuie să aibă la activ inserate câteva sute, chiar mii de implanturi dentare. Niciun caz nu seamănă cu celălalt și este important ca medicul să fie bine pregătit pentru ca pacientul să plece mulțumit din clinică și să se bucure cât mai mulți ani de implanturile inserate”, spune Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Sef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Prețurile foarte mici, un mare semn de întrebare

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul, spune o vorbă din români. Pacienții ar trebui să știe că dacă cabinetul solicită un preț din cale afară de mic pentru un implant dentar, există riscul ca acesta fie să nu fie inserat cum trebuie, fie să nu țină ani buni.

“Calitatea de multe ori costă. Acesta este lucrul pe care trebuie să-l înțelegem cu toții. E drept, că există pe piață o mulțime de oferte, sunt implanturi pentru toate buzunarele, dar un preț din cale afară de mic poate trezi suspiciuni”, afirmă Claudiu Ivanciovici, CEO al Clinicilor Ident Total Care.

Vrei să-ți pui la punct dantura? O echipă de medici profesioniști te așteaptă la Clinicile Ident Total Care pentru consultație. Pentru programări sună la 0799 943 368 sau intră AICI

Share:

Color Skin

Nav Mode