Cum poți să afli dacă ocluzia (mușcătura) dinților tăi este corectă

Dinții nu trebuie să fie doar frumoși, ci și puternici. Funcționalitatea dinților este extrem de importantă și niciun pacient nu trebuie să întâmpine dificultăți în a mușca corect. O vizită în cabinetul stomatologic poate răspunde la întrebarea dacă un pacient mușcă sau nu corect. Totuși, acest lucru poate fi verificat și acasă într-un mod extrem de simplu.

Ce este ocluzia?

În termeni din domeniul stomatologiei, denumirea populară de “mușcătură” poartă numele de “ocluzie”. Cu alte cuvinte, ocluzia în medicina dentară este locul în care dinții maxilarului superior intră în contact cu dinții maxilarului inferior.

Pentru a verifica dacă mușcă sau nu corect, orice persoană, matură sau nu, poate să ia o bucată de hârtie și să încerce să o rupă cu dinții din față. Celor care le va fi greu să rupă hârtia este clar că nu au o mușcătură corectă. Ba mai mult, au nevoie de tratament de specialitate.

„Testul este extrem de simplu. Punem bucățică de hârtie și o punem între dintii din față și vedem dacă aceasta trece tinându-i închiși. În cazul în care pacientul nu poate să rupă hârtia cu dinții din față, înseamnă că are ocluzie deschisă. Testul se poate face și în cazul celor mai mici dintre pacienți”, explică un medic stomatolog din cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Acesta adaugă: “Orice malpoziţie chiar şi a unui singur dinte dezechilibrează ocluzia. Dinții incorect pozitionati pe arcadă sunt mult mai predispuși la carii. Tocmai de aceea recomandăm pacienților să vină cu copiii la stomatolog încă din primii ani de viață”.

Ce efecte poate avea o ocluzie incorectă?

În cazul copiilor, dacă ocluzia nu este corectă se poate ajunge până la pierderea dinților de lapte mult prea devreme. Un dezechilibru poate duce la mobilitate dentară, retragerea gingiei și a osului la nivelul dintelui, încleștarea sau frecarea dinților sau apariția glaucoamelor. Chiar și vorbirea poate fi afectată de nepoziționarea corectă a dinților.

Ai probleme cu dinții sau vrei doar un control de rutină? Vrei să beneficiezi de consultația unui medic profesionist? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere!

Share:

Color Skin

Nav Mode