Cum să-l faci pe copil să vină cu plăcere la controlul stomatologic?

Încă de la cea mai fragedă vârstă, cei mai mici dintre pacienții ar trebui să se obișnuiască cu prezența constantă a medicului stomatolog în viața lor. Pentru că un copil care va merge constant la dentist va fi un adult care va proceda la fel.

Medicii pedodonți atrag atenția asupra faptului că cel mai mic membru al familiei trebuie să înceapă periajul de două ori pe zi încă de la apariția primului dinte.

Când are loc prima vizită la stomatolog?

Prima vizită în cabinetul stomatologic ar putea avea loc încă de la apariția primului dinte, în jurul vârstei de un an. Asociatia Americană de Stomatologie Pediatrică recomandă ca prima vizită să aiba loc în jurul vârstei de 1 an sau la maxim 6 luni de la erupția primului dinte.

Un medic pentru copii (numit medic pedodont) are anumite tactici prin care va ști cum să abordeze micuții pacienți și să îi facă să vină cu drag la stomatolog. Întâlnirea cu stomatologul trebuie să fie un motiv de bucurie pentru cel mic.

Copiii nu știu de “frica de stomatolog”

Trebuie punctat faptul că, spre deosebire de adulți, copiii nu au “înrădăcinată” teama de stomatolog și acest lucru trebuie valorat la maximum.

“Încercam să dezvoltam încrederea dintre copil si medic și să punem bazele unei relații stabile. Tocmai de aceea, îi sfătuim pe părinți ca ca prima vizita sa aiba loc când înca nu este nevoie de tratament dentar. În acest mod copilul va vedea vizita la dentist ca pe ceva normal”, explică Bianca Ivanciovici, Medic Generalist Șef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Aceasta adaugă: “Comunicarea este esențială cu cei mai mici dintre pacienți. Este esențial ca medicul să explice micuților pacienți pas cu pas ce urmează să facă și că se pot opri oricând la cererea celor mai mici dintre pacienți. Și să nu uităm, cei mai mici trebuie tratați cu blândețe”.

Cel mic trebuie recompensat

Pentru a-i convinge pe copii să vină la stomatolog, adulții îi pot recompensa pe copiii lor cu diferite premii simbolice. Acest lucru va stârni interesul micuților și îi va face să vină cu drag la medic.

Vrei să vii cu copilul la un control stomatologic de rutină? La Clinicile Dentare Ident Total Care avem cei mai bun specialiști în pedodonție. Fă-ți AICI o programare online!

Share:

Color Skin

Nav Mode