Cum să-ți determini copilul să se spele pe dinți?

Spălatul pe dinți ar trebui să fie un obicei care să ne intre în reflex încă de la cele mai fragede vârste. Prevenția este calea sigură către o viață fără probleme stomatologice. Totuși, copiii nu sunt atât de cooperanți cu privire la astfel de obieiuri. Cum să-ți determini copilul să se spele pe dinți și de la ce vârstă trebuie să aibă această rutină zilnică?

Cum să-ți faci copilul să se spele pe dinți?

Medicii pedodonți atrag atenția asupra faptului că cel mai mic membru al familiei trebuie să înceapă periajul de două ori pe zi încă de la apariția primului dinte. Până la vârsta de 7-8 ani, se recomanda efectuarea igienei orale de către un adult sau ca cel mic să fie asistat de acesta deoarece copiii nu au răbdare să-și curețe dinții cum ar trebui.

“Dinții de lapte ai celor mici sunt la fel de importanți ca cei definitivi. Chiar dacă cei de lapte vor cădea, aceștia au un rol esențial în ceea ce privește dezvoltarea corectă a dinților permanenți”, explică un medic din cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Puterea exemplului este extrem de importantă pentru ca cel mic să aplice ceea ce vede la părinții săi. Este de preferat ca primele să se realizeze fără pastă de dinți, pentru ca cel mic să se obișnuiască cu procedura.

Pentru a-l atrage în “jocul curățării dinților”, copilul trebuie lăsat să-și aleagă atât periuța cât și pasta de dinți preferată. Dacă are mai multe periuțe, cu atât mai bine, poate folosi de fiecare dată alt “instrument”.

“Pe piață există și periuțe electrice pentru cei mici viu colorate. Există în comerț și soluții care colorează dinții dacă cei mici nu s-au spălat bine pe dinți. Totul trebuie să fie o joacă când vine vorba despre copii”, mai spune un medic din cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Pentru a-i convinge pe copii, adulții pot inventa un joc: cine își poate peria dinții cel mai mult sau cine poate face cea mai multă spumă. Cu siguranță copilul va fi atras de competiție.

La finalul periajului, cel mic ar putea primi un premiu simbolic dacă se spală corespunzător pe dinți.

Vrei să vii cu copilul la un control stomatologic de rutină? La Clinicile Dentare Ident Total Care avem cei mai bun specialiști în pedodonție. Fă-ți AICI o programare online!

Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode