Cum se folosește ața dentară? Cât de des se folosește ața dentară?

Ata dentara

Una dintre cele mai eficiente metode pentru a ne menține dinții și gingiile sănătoase este să îndepărtăm placa bacteriană. Acest lucru se face fie cu ajutorul detartrajului, a periuței de dinți, a apei de gură sau a aței de gură.

Ața dentară este cea care ne ajută să îndepărtăm acumulările de placă bacteriană și tartrul din spațiile dintre dinți. Ce este ața dentară?

Ața dentară este o ață din nailon (multifilament) sau din PTFE (monofilament). Ața dentară poate fi cerată și există pe piață și ață dentară cu diferite arome.

Cum se utilizează ața dentară?

Ața dentară trebuie utilizată o dată sau de două ori pe zi. Se folosesc cam 40 de cm per sesiune. Se înfășoară capetele aţei în jurul degetului din mijloc de la fiecare mână, lăsând 3-5 cm pentru lucru.

Ața se mișcă în sus și în jos între dinți și se curbează aţa uşor în forma literei C la baza fiecărui dinte, pentru a curăţa sub baza gingiei. Fiecare dinte trebuie curățat cu o altă porţiune curată a aţei. Este extrem de important să nu fie exercitată o presiune foarte mare deoarece ața dentară poate răni gingia.

Alături de periuța de dinți, de dușul bucal și de apa de gură, ața dentară este un aliat și pentru combaterea respirației urât mirositoare.

Ața dentară, o chestiune de exercițiu

Aparent, utilizarea aței dentare pare un proces elaborat și complicat. Totuși, cu răbdare și exercițiu, folosirea aței dentare va deveni o rutină simplă la fel cum se întâmplă cu periajul dinților.

De ce nu folosesc adulții ața dentară?

O cercetare publicată pe Internet arată că există două mari motive pentru care adulții explică nefolosirea aței dentare: 40% dintre ei spun că uită de ața dentară și 30% afirmă că nu au avut ața dentară la îndemână când au avut nevoie de ea.

“Unii dintre pacienți spun că sângerează atunci când folosesc ața dentară. Și, da, acest lucru se poate întâmpla la început. Totuși, trebuie punctat faptul că gingiile sănătoase nu sângerează. Dacă acest lucru se întâmplă, este un semn precoce al afecțiunii gingivale și este indicat să apelați la un medic stomatolog. Există diferite tratamente, printre care se vindecă țesutul afectat, printre care și laserul dentar”, explică Bianca Ivancovici, medic în cadrul Clinicile Ident Total Care.

Folosirea în mod regulat a aței dentare va ajuta la prevenirea căderii dinților și la păstrarea unei igiene corespunzătoare.

Vrei să vii la un control stomatologic? Vrei ca o echipă de profesioniști să aibă grijă de dantura ta? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere!

Share:

Lasă un răspuns

Color Skin

Nav Mode