Cum se pun fațetele dentare?

fatete dentare bucuresti

Fațetele dentare, ultima modă în materie de dinți perfecți, sunt foițe subțiri care se aplică pe fața vizibilă a dinților din față și sunt folosite pentru a recrea aspectul natural al dintilor. Cum se montează fațetele? Este necesară pilirea dinților în prealabil?

Fațetele dentare pot fi realizate din materiale precum ceramică emax, zirconiu sau compozit și se adresează celor care vor să aibă o dantură perfectă. Pacienții trebuie să știe că fațetele dentare se aplică doar pe dinții naturali.

Cum se montează fațetele dentare?

“Fațetele ceramice se aplică după șlefuirea ușoară a smalțului și procedura este invazivă. Cei care decid să-și monteze fațete, trebuie să fie conștienți că vor face această schimbare pe viață. Pentru realizarea fațetelor se ia amprenta arcadelor și se trimite la laborator. După o discuție cu pacientul, medicul stomatolog dă tehnicienilor indicații cu privire la culoarea, forma și orientarea dinților”, explică medicul generalist Andreea Grasu din cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Medicul stomatolog continuă: “Fațetele se lipesc pe dinte cu ajutorul ceramicii. Trebuie ca fațetele să fie bine adaptate, întrucât este riscul retenției de alimente și apoi dintele se poate inflama. Este important ca pacentul să aibă nu doar niște fațete care arată bine din punct de vedere estetic, ci să fie și funcționale”.

Pe lângă un aspect plăcut al danturii, fațetele dentare au și rol de protecție și rezistență pentru dinții pe care sunt montate. Fațetele se montează pe partea din față a dinților și sunt necesare, în principiu, două vizite la medicul stomatolog.

Cine poate beneficia de fațete dentare?

Fațetele dentare se adresează pacienților care au dinți ciobiți ori cu uzură accentuată, au dinții mici și au spații mari între ei, au dinți cu modificări vizibile de culoare, au strungăreață sau diferite anomalii ale dinților.

Care este durata de viață a fațetelor dentare?

Conform medicilor specialiști, fațetele dentare sunt la fel de rezistente ca smalțul natural al dintelui. Dacă pacientul are o igienă orală corespunzătoare, fațetele au o durată de viață de 10-15 ani.

Vrei fațete dentare? La Clinicile Ident Total Care cei mai buni medici te vor consilia!

Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode