Cum se tratează durerea de măsea în timpul sarcinii

Sarcina este una dintre cele mai interesante perioade din viață pe care le poate experimenta o femeie. Totuși, fiecare femeie ar trebui să se protejeze pe ea și pe fătul pe care urmează să-l aducă pe lume. Dar, durerile de măsea sunt inevitabile și nu țin cont de starea pacientului. Cum se tratează în mod corespunzător durerea de măsea în timpul sarcinii?

În multe dintre sarcini, apar și probleme de ordin stomatologic. Problemele stomatologice în sarcină apar, de cele mai multe ori la nivelul gingiilor.

“Perioada de sarcină produce modificări la nivelul corpului în cazul femeilor însărcinată. Deoseori apare așa numita gingivită de sarcină care se manifestă prin inflamații gingivale, sângerare și sensibilitate. Această gingivită este reversibilă după cele 9 luni de sarcină”, spune Bianca Ivanciovici, Medic coordonator chirurgie-implantologie în cadrul clinicilor Ident.

Aceasta adaugă: “Femeia însărcinată se poate confrunta și cu carii pe fondul acesti inflamații, care face de multe ori dificil periajul și igienizarea. Durerea de măsea poate apărea fie de la gingivită, fie de la carii.

Studiile arată că frecvența cu care se cariază dinții poate crește în timpul sarcinii cu pâna la 25%, mai ales în prima perioadă a sarcinii. În perioada sarcinii, tratamentele sunt destul de restrictive, mai ales dacă este vorba despre carii profunde. Tocmai de aceea, medicii stomatologi amână tratamentul până în al 2-lea trimestru de sarcină. Primele 3 luni sunt o perioadă foarte importantă pentru dezvoltarea optimă a bebelușului.

Trei sfaturi pentru a reduce riscul apariției durerii de măsea:

  • Reduceți consumul de dulciuri. Zahărul hrănește bacteriile din gură, ceea ce poate duce la apariția cariilor și la durere de dinți în sarcină.
  • Evitați să consumați alimentele și băuturile la temperaturi extreme, prea rece sau prea cald.
  • Mergeți des la stomatolog, mai ales înainte de sarcină, dar și în timpul sarcinii. Medicul dentist poate ține sub control problemele din cavitatea orală.

Vrei să beneficiezi de un consult stomatologic? Clinicile Ident te așteaptă cu o echipă de medici bine pregătită. Pentru programări sună la 0799.943.368

Share:

Color Skin

Nav Mode