De ce au unii dintre copii dinții strâmbi?

Sunt mulți copii ai căror dinți nu sunt drepți. Acest lucru se datorează fie unor obiceiuri nepotrivite cum ar fi mestecarea incorectă a alimentelor din cauză că atenţia este distrasă de alte lucruri din mediul înconjurător, fie sugerea degetului sau a suzetei în primii ani de viață. La mijloc poate fi și moștenirea genetică. Ce este de făcut în cazul copiilor cu dinții strâmbi?

Dinții strâmbi nu sunt doar inestetici sunt și problematici pentru că dacă sunt fie înghesuiţi sau încălecaţi dau ocazia apariţiei cariilor şi a problemelor gingivale. Igiena între acești dinți se efectuează mult mai greu.

Suptul degetului duce la dinți strâmbi

Suptul degetului este un obicei vicios care poate duce la deformarea osului maxilar. Este extrem de importantă și poziția în care cei mici mănâncă: dacă vor consuma alimente cu capul îndreptat spre tabletă, oasele feței nu se vor dezvolta uniform.

Pierderea unora dintre dinții de lapte poate duce la un dezechilibru al celorlalţi dinţi. Astfel, după ce se pierde un dinte, dinţii vecini migrează în spaţiul liber, îngustându-l, iar dintele definitiv, când urmează să crească, nu va mai găsi loc suficient să iasă şi să se poziţioneze corect.

Alimentația nepotrivită, dinți strâmbi

Mai există un motiv pentru care dinții celor mici nu sunt perfect aliniați: alimentația tot mai procesată.

“Alimentele pe care le consumăm în fiecare zi sunt mai moi și mai procesate. Astfel, noi nu mai folosim dinţii aşa cum au fost ei proiectaţi. Ca urmare, ambele maxilare încep să se atrofieze, devenind din ce în ce mai mici. dar dinţii sunt la fel de mari şi de numeroşi. Tocmai de aceea, dinţii încep să se înghesuie pe arcade”, explică un medic stomatolog din cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Acesta adaugă: “Este indicat ca cei mici să nu aibă deficit de vitamina C care ajută la structura gingiilor și de calciu și fosfor care ajută la structura osoasă a dinților”.

Ce este de făcut în cazul copiilor cu dinții strâmbi?

Medicii stomatologi îi sfătuiesc părinţii să îi ducă pe cei mici la o consultaţie stomatologică încă de la vârsta de doi ani. Mulți dintre cei care au dinții strâmbi, cel mai probabil vor fi consultați de un medic ortodont și vor avea nevoie de un aparat dentar care să redea dinților estetica și funcționalitatea.

Vrei să vii cu copilul la un control stomatologic de rutină? La Clinicile Dentare Ident Total Care avem cei mai bun specialiști în pedodonție. Fă-ți AICI o programare online!

Share:

Color Skin

Nav Mode