De ce frigul este, uneori, responsabil pentru durerile de dinți?

Frigul și durerile de dinți sunt doi parteneri care merg mână în mână. De obicei, în perioada anotimpului rece, mai mulți pacienți acuză dureri de dinți decât pe timpul verii. De ce? Persoanele care au o hipersensibilitatea dentinară sau cele care au fisuri sau fracturi ale smalțului acuză dureri, întrucât nervul este mai slab izolat și mult mai expus la temperaturile scăzute. Ce este de făcut în aceste cazuri?

Frigul și durerile de dinți

Afecțiunile dentare sunt doar accentuate de frig, nu sunt cauzate de acesta. Există mulți pacienți cu sensibilitate dentară pentru care temperaturile scăzute sunt o adevărată corvoadă.

„În cazul persoanelor unde există deja o sensibilitate dentară, frigul nu face decât să accentueze lucrurile. Lipsa smalțului face ca în sezonul rece dinții să nu mai fie la fel de bine protejați și să apară durerile. Sensibilitatea dentară poate afecta fie unul, fie mai mulți dinți”, explică un medic stomatolog din cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Ce persoane pot suferi de dureri de dinți?

Persoanele cu carii dentare sunt susceptibile de dureri de dinți pe perioada iernii. De ce? Netratată, caria ajunge la nerv cauzând inflamații ale pulpei dentare.

Persoanele care suferă de parodontită acută (afectiune a parodonţiului apical sub forma unui proces inflamator, complicaţie a inflamaţiei pulpare) pot acuza dureri pe timpul iernii.

Ceaiul cald, o soluție?

Mulți oameni care se confruntă cu dureri de dinți au tendința ca atunci când e frig să se încălzează cu ceai fierbinte sau cafea. Din păcate, alternarea băuturilor reci cu cele calde, sau băuturilor calde cu alimentele reci poate fi dăunătoare smalțului dinților și problemele se pot agrava.

Ce este de făcut?

Cei care suferă de dureri de dinți în perioada iernii trebuie să se prezinte la medicul stomatolog pentru a stabili cauza acestora.

“Un specialist va înțelege imediat de ce pacientul acuză dureri de dinți. De multe ori, problema poate fi depistată și tratată într-o singură vizită la stomatolog, iar în alte cazuri este nevoie de mai multe ședințe”, adaugă medicul din cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Ai dureri de dinți? Cauți un medic care să-ți pună un diagnostic într-un mod profesionist? Ai nevoie de tratament? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere.

Foto: Pexels.com

Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode