De ce se demineralizează dinții? Ce este de făcut?

demineralizarea dintilor

De dinți trebuie să avem grijă o viață întreagă, întrucât sunt o parte a corpului pe care o vom folosi zi de zi, până la adânci bătrâneți. Tocmai de aceea, este extrem de importantă o igienă dentară corespunzătoare. Ce se întâmplă, însă, dacă se demineralizează dinții? Ce înseamnă acest lucru și ce este de făcut?

Ce înseamnă demineralizarea dinților?

Igiena precară este principalul factor al demineralizării dinților. Această problemă apare în urma expunerii pentru o perioadă mai lungă de timp a dinților la acizii din salivă care sunt produși în urma formării plăcii bacteriene. Acești acizi provin din alimente și din băuturile consumate.

Primele semne ale demineralizării dinților

Principalul semn al demineralizării danturii sunt mici pete albe care apar pe smalț. Acest lucru înseamnă că smalțul dentar (învelișul dintelui) s-a dizolvat. Din păcate, întrucât smalțul nu conține celule vii, organismul nu-l poate repara.

Pe măsură ce zona afectată continuă să piardă minerale, petele albe devin maronii. Ulterior, se formează așa cunoscutele carii dentare (apar atunci când smalțul și dentina se înmoaie sub acțiunea atacului acid și se produce o cavitate. Odată ce au trecut de smalț, cariile înaintează mai rapid prin dentină și ajung la pulpă, producând ulterior inflamația și, eventual, infecția).

Cum se tratează demineralizării dinților?

“În multe cazuri, pacienții care suferă de demineralizarea dinților se tratează cu fluor. Această substanță ajută la prevenirea descompunerii unui dinte și producerii cariilor prin întărirea smalțului dentar”, explică un medic stomatolog din cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Cum se realizează fluorizarea?

Procedura este simplă, noninvazivă și se realizează în cabinetul stomatologic. Uneori, este nevoie de mai multe ședințe, dacă problemele sunt majore.

“Medicul stomatolog va aplica pe dinți un gel care conține fluor, de culoare gălbuie, cu un gust plăcut. După ce a fost aplicat cu ajutorul gutierelor de fluroziare sau al unei pensule, fluorul este încorporat in structura dintelui pentru a întări smalțul și a-l face mai rezistent la demineralizare, protejând dintii. Fulorizarea este indicată și în cazul celor mai mici dintre pacienți, chiar dacă au dinți de lapte”, mai spune același medic stomatolog.

Ai probleme cu smalțul dinților? Vrei să vii la un control? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere.

Share:

Lasă un răspuns

Color Skin

Nav Mode