De ce se îngălbenesc dinții? Care sunt cauzele pentru care se îngălbenesc?

Aspectul dinților este foarte important pentru mulți dintre noi. Tocmai de aceea, tot mai multe persoane își doresc să aibă dinții de un alb imaculat. Totuși, mulți au dinții tot mai îngălbeniți sau decolorați și nu știu care sunt cauzele.

De ce se îngălbenesc dinții?

Există mai multe motive pentru care dinții își pot pierde din albul natural. Cel mai comun dintre acestea este periajul incorect al dinților care favorizează apariția plăcii bacteriene, colorând suprafața smalțului dentar într-o nuanță de galben.

O altă cauză este îmbătrânirea. Odată cu înaintarea în vârstă, smalțul se diminuează și capătă o culoare gălbuie.

Fumătorii au și ei probleme cu albul dinților. De fapt, fumatul este una dintre cele mai comune cauze care duce la îngălbenirea dinților. Nicotina din țigări favorizează colorarea dinților.

Un alt factor care schimbă culoare dinților este reprezentat de alimente bogate în agenți de colorare. De exemplu, vinul roșu, ceaiul negru, cafeaua, sucurile cu coloranți, pasta de tomate sunt alimente sau băuturi care pot schimba culoarea dinților.

Fluorul în exces, care se găsește în apa de băut, cât și în unele paste de dinți, poate duce, de asemenea, la apariția colorațiilor dentare.

O cauză mai puțin cunoscută a decolorării dinților poate fi o boală care afectează smalțul sau tratamentul unei boli, cum ar fi chimioterapia și/sau iradierea utilizată pentru a trata bolile precum cancerul.

Ce este de făcut în cazul dinților îngălbeniți?

Cel mai utilizat procedeu pentru ca dinții să capete o nuanță plăcut este albirea dentară (procesul efectuat într-o clinică stomatologică prin care dinții își recapată culoarea albă). Programează-te aici pentru o sesiune de albire dentară!

„Din fericire, procedura de albire a dinților este complet nedureroasă și se realizează într-o singură ședință de câteva zeci de minute. Trebuie punctat faptul că, în urma unei albiri, dinții pot să devină sensibili timp de câteva zile. După aproximativ trei sau patru zile, această sensibilitate dispare complet”, explică Bianca Ivanciovici, Dentist Generalist Medic Șef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Ce aparatură se folosește?

În cadrul clinicilor stomatologice care beneficiază de tehnologie de ultimă generație, albirea dentară se realizează cu ajutorul Lămpii Zoom. Ce este acest dispozitiv medical? Lampa Zoom este cel mai nou sistem de albire profesională care poate albi dinții cu până la 8 nuanțe. Efectele acestei metode moderne și eficiente se văd imediat și dinții nu sunt sensibilizați.

O echipă de medici profesioniști te așteaptă la consultație. Pentru programări la Clinicile Ident Total Care sună la 0799 943 368!

Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode