De ce sunt țigările dușmanul dinților?

Alături de o igienă dentară deficitară, țigările se numără printre principalul dușman de temut al dinților. Fumătorii sunt mai predispuși să întâmpine probleme de ordin stomatologic. Concret, cum afectează tutunul dinții?

Cercetările din domeniul medicinei stomatologice arată că peste 90% dintre pacienții care au diverse forme de cancer oral sunt fumatori. În jur de 80% din totalitatea tumorilor maligne sunt depistate în țesuturile moi. Laringele, gâtul, esofagul, dar și membranele care îmbracă limba, gâtul și buzele sunt cu peste 50% mai expuse apariției cancerului când vine vorba despre fumători.

Nicotina pe care o conțin țigările dăunează circulatiei normale a sângelui în cavitatea orală. Din această cauză, gingiile se inflamează și sângereaza extrem de ușor, mai ales la folosirea aței dentare sau în timpul periajului.

Fumătorii se vindecă mai greu după inserarea implanturilor

“Din păcate, fumatul este unul dintre factorii care reduc capacitatea corpului de a lupta cu infecțiile, în cazul fumătorilor gingiile fiind mult mai vulnerabile când vine vorba despre o infecție”, spune Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Sef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident.

Aceasta adaugă: “Este demonstrat și am constatat și noi că fumătorii se vindecă mai greu în urma unei intervenții de inserare a unuia sau a mai multor implanturi dentare. Tocmai de aceea, îi sfătuim pe pacienții Clinicilor Ident să renunțe măcar temporar la fumat, cu câteva luni înainte de tratamentul cu implanturi dentare”.

Fumatul cauzează respirația urât mirositoare

În multe dintre cazuri, respirația neplăcută este determinată chiar de către țigări. O parte din respirația urât mirositoare, cunoscută și sub denumirea de halenă, este ca urmare a chimicalelor din fumul de țigară.

Și petele pe dinți apar mai des în cazul fumătorilor. Substanțe precum nicotina și gudronul din tutun intră cu ușurinta în porii dinților, provocand o colorare inestetică galbenă sau maro. Aceste pete se formează în timp și pot fi îndepartate doar prin albirea dintilor în cabinetul stomatologic.

Ești fumător? Vrei să vii la un control stomatologic? Vrei ca o echipă de profesioniști să aibă grijă de dantura ta? Clinicile Ident sunt cea mai bună alegere!

Foto: Pexels.com

Tags:
Share:

Color Skin

Nav Mode