Dinți prea albi, un eșec?

Într-o lume unde superficialitatea este în toate domeniile, tot mai mulți oameni ajung la dentist și solicită albirea dentară. Totuși, există destul de mulți pacienți care, din dorința de a obține albul perfect exagerează când vine vorba de nuanța aleasă. Când prea alb e prea mult?

Se poate prea alb?

Albirea dentară este procesul efectuat într-o clinică stomatologică prin care dinții își recapată culoarea albă. Procedura de albire a dinților este complet nedureroasă și se realizează într-o singură ședință de câteva zeci de minute. Medicii stomatologi nu recomandă albirea dentară efectuată acasă deoarece implică anumite riscuri.

Procesul de albire se realizează cu ajutorul Lămpii Zoom, un dispozitiv medical care poate albi dinții cu până la 8 nuanțe. La început, medicul stomatolog va realiza un detartraj pentru a îndepărta orice depunere de tartru și ulterior va efectua un periaj profesional şi Air Flow. Apoi, medicul va discuta cu pacientul pentru a conveni asupra nuanței dorite.

“Comunicarea dintre medic și pacient este extrem de importantă, Doar după ce medicul și pacientul vor stabili împreună nuanța dorită, pacientului i se pune un strat uniform de gel pe dinți, iar apoi medicul activează Lampa Zoom pentru albire. Lampa Zoon poate albi dinții cu până la 8 nuanțe, dar noi recomandăm, o nuanță cât mai aproape de albul natural”, explică Bianca Ivanciovici, Medic coordonator chirurgie-implantologie în cadrul clinicilor Ident.

Aceasta adaugă: “Albirea depinde extrem de mult de culoarea actuală pe care o au dinții pacientului. În cazuri favorabile, albirea poate schimba culoarea dinților cu aproximativ 6-8 nuanțe”.

Totuși, cei mai albi dinți se obțin cu ajutorul fațetelor dentare (fațete ceramice care se aplică după șlefuirea ușoară a smalțului). Există și medici stomatologi care refuză să le pună pacienților fațete dentre prea albe, întrucât este un proces ireversibil.

Cât durează albul dinților?

În funcție de obiceiurile alimentare ale pacientului și de igiena dentară a acestuia, albirea poate să țină între 1 si 3 ani. Totuși, după procesul de albire, dinții sunt mai sensibili și este de preferat ca în primele zile după tratament, pacienții să nu mănânce alimente care pot păta dinții.

Ai nevoie de albire dentară? Clinicile Ident îți stau la dispoziție.

Share:

Color Skin

Nav Mode