Doare implantul dentar?

Teama de durere îi face pe mulți dintre pacienți să evite clinicile sau cabinetele stomatologice. Ca un paradox, de multe ori, chiar durerea (cea de măsea) este cea care îi face pe pacienți să ajungă pe scaunul stomatologic.

Zilnic, în cabinetele din România se inserează sute de implanturi dentare, iar mulți dintre cei care încă nu au beneficiat de această intervenție se întreabă dacă procedura doare. Poate anestezia să combată orice durere?

Doare implantul dentar?

Implantul dentar este una dintre cele mai sigure intervenții medicale din lume. Cifrele o spun. Anestezia face ca în timpul durerii pacientul să nu simtă nimic și, în multe cazuri, implantul doare mai puțin decât o extracție dentară.

Care este rolul anesteziei?

Înainte de inserarea implantului se face o anestezie care are rolul de a amorți țesuturile din cavitatea orală. În clinicile stomatologice există mai multe tipuri de anestezie, iar medicul anestezist este cel care decide de ce tip de anestezie (locală, inhalosedare, sedare profundă) are nevoie pacientul.

Ce se întâmplă în timpul operației?

În timpul inserării implantului sau implanturilor dentare singurele senzaţii pe care pacientul le simte vor fi presiunile şi vibraţiile instrumentelor cu care medicul implantolog lucrează. Nimic mai mult!

Ce se întâmplă după operație?

Conform medicilor implantologi, la câteva ore după operație, pacientul poate simți un oarecare disconfort. Totul depinde însă de gradul de dificultate al intervenției, dar și de sistemul imunitar al pacientului.

“Pentru a preîntâmpina orice disconfort și neplăcere, le prescriem pacienților medicamente care au rolul de a reduce potențialele dureri sau inflamații care pot apărea ulterior”, explică Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Sef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Mulți dintre pacienții care au trecut pentru prima dată printr-o astfel de procedură s-au declarat uimiți de faptul că inserarea unui implant nu este o o operație dureroasă.

“Am apelat la un astfel de tratament pentru că nu mai aveam deloc dinți. A fost un mic disconfort, dar consider că durerea a fost nesemnificativă faţă de avantajele care au urmat și de modul în care implanturile mi-au schimbat viața”, a explicat un pacient al Clinicilor Ident Total Care.

Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode