E adevărat că aparatul dentar schimbă fizionomia feței?

Aparat Dentar

Despre aparatul dentar există o mulțime de mituri, cel mai cunoscut dintre ele fiind acela că, la finalul tratamentului, aparatul dentar schimbă fizionomia feței. Este acest lucru adevărat? Ce spun specialiștii în ortodonție?

Aparatele dentare sunt utilizate pentru corectarea anomaliilor prin mișcarea dinților și a oaselor. Aparatul dentar ajută la închiderea spatiilor dintre dinți astfel încât ceii de pe arcada superioară să calce corect pe cei din arcada inferioară și ocluzia (mușcătura) să fie perfectă.

De tratamentul cu aparat dentar, cunoscut și sub denumirea de tratament ortodontic, pot beneficia atât copiii cât și adulții. Totuși, în cazul copiilor, dinții se îndreaptă mult mai repede, întrucât oasele sunt în creștere.

Este adevărat că aparatul dentar schimbă trăsăturile feței?

În ceea ce privește fizionomia feței, aparatul dentar poate schimba înfățișarea, in unele cazuri, doar prin simpla modificarea a dinților din față sau prin corectarea mușcăturii. Trebuie spus că fizionomia feței se schimbă în bine.

Tratamentul ortodontic ajută la redobândirea simetriei faciale prin repoziționarea dinților și/sau maxilarelor. Dacă inițial, din pricina poziției dinților, buza era împinsă asimetric, aceasta își va relua aspectul natural imediat dupa corectarea pozitiei dinților.

“Și bărbia poate suferi modificări. Dacă ocluzia este inversă, bărbia are un aspect mai alungit. Prin corectarea mușcăturii se produce si o retragere a bărbiei la finalul tratamentului”, explică un medic ortodont din cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Cât durează tratamentul cu aparat dentar?

Durata tratamentului ortodontic nu poate fi stabilită cu exactitate, dar medicul poate face doar o estimare. Durata depinde de denistatea osului pacientului și felul în care răspund dinții la fortele aplicate asupra lor. Totuși, un tratament poate dura între șase luni și doi-trei ani.

Vor rămâne dinții drepți pe viață?

Dinții au o mobilitate și poziția lor se poate modifica în funcție de forțele masticatorii. Totuși, cei care au purtat aparat dentar pot rămâne cu dinții drepți doar dacă vor purta gutieră de contenție pe durata nopții și fir de contenție.

Aveți nevoie de aparat dentar? La Clinicile Dentare Ident Total Care avem cei mai bun specialiști în ortodonție.

Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode