Există o vârstă maximă până la care poți beneficia de implant dentar?

“Care este limita de vârstă până la care poate fi inserat un implant dentar?”, acest lucru se întreabă tot mai mulți dintre cei care au de gând să apeleze la cea mai revoluționară tehnică de înlocuire a dinților lipsă.

Implantul dentar este cel mai bun și eficient tratament stomatologic pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Implantul dentar este, de fapt, o rădăcină artificială menită să redea funcționalitatea și estetica dinților. Totuși, există o vârstă maximă până la care un pacient poate beneficia de implant dentar?

Care este vârsta maximă pentru implant dentar?

Chirurgii din domeniul stomatologic susțin că atunci când vine vorba despre inserarea unuia sau a mai multor implanturi dentare nu există nicio limită de vârstă. De proteză fixă pot beneficia și pacienți în vârstă de 100 de ani sau mai mult.

“Când vine vorba despre implant dentar nu există pacient despre care să spune ‘este prea în vârstă’. Orice pacient de vârsta a 3-a poate să viseze că într-o zi va avea dinți ficși cu care să mănânce tot ce își dorește. Vârsta nu este o contraindicație în aceste cazuri de intervenție chirurgicală”, explică un medic implantolog din cadrul clinicilor bucureștene Ident Total Care.

Medicii atrag atenția că este extrem de important ca sănătatea generală a pacientului să permită inserarea în os a implanturilor, întrucât un implant are anumite riscuri.

Ce pacienți nu-și pot pune implant?

Există o categorie de pacienți care nu sunt buni candidați pentru inserarea unui implant dentar. De exemplu, pacientii care sufera de osteoporoză, diabet sau au probleme de coagulare a sângelui au nevoie de analize suplimentare înainte de a beneficia de o intervenție chirurgicală de ordin stomatologic. Nici pacienții cu boli cronice nu pot face implantul până nu discută cu medicul implantolog despre problemele lor de sănătate.

În cazurile în care computerul tomograf arată o substanțială atrofie osoasă, pacienții vor avea nevoie de o intervenție chirurgicală de grefă osoasă înainte de introducerea implantului.

Implantul dentar, peste 90%, șanse de reușită

În mod normal, cu cât pacienții sunt mai în vârstă, cu atât riscul de osteointegrare (procesul prin care în jurul implantului dentar se formeaza țesut osos) al implanturilor este mai scăzut. Dacă pentru pacienții tineri rata de succes a implanturilor dentare este de 95%, conform cercetărilor aceasta este cuprinsă între 94-97% pentru cei de vârsta a 3-a. Specialiștii în implantologie susțin că procentul poate crește dacă implanturile sunt îngrijite corespunzător.

Studiile efectuate la nivel mondial arată că majoritatea pacienților care beneficiază de implanturi dentare au peste 60 de ani. Limita minimă de la care se poate insera implantul dentar este de 17 ani, totuși, în ultimii ani, au existat și cazuri de copii pentru care singura soluție a fost un implant.

Ești în căutarea unor medici profesioniști care să insereze implanturi dentare? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere!

Color Skin

Nav Mode