Gingiile sănătoase, secretul unei danturi perfecte

Gingiile sănătoase sunt secretul pentru dinți puternici și o dantură care să funcționeze la parametri optimi. Există vreun secret prin care să ne păstrăm gingiile sănătoase? În cazul gingiile se aplică, de multe ori, aceleași sfaturi ca în cazul dinților: periajul cu regularitate, ața dentară, apa de gură, mersul regulat la stomatolog și renunțatul la zahăr și tutun.

Dacă dinții dor, problemele gingivale nu sunt ușor de detectat deoarece nu provoacă durere. Totuși, pacienții trebuie să știe că dingiile sănătoase nu sângerează și au o nuanță deschisă de roz.

8 din 10 români au parodontoză

Boala parodontală sau parodontoza este una dintre cele mai răspândite afecțiuni printre români, 80% dintre aceștia având parodontoză.

Primele semne ale apariției parodontozei sunt fie sângerarea gingiilor, fie inflamarea acestora, fie dureri ușoare. Existența respirației urât mirositoare poate fi și ea un semn al apariției bolii parodontale. Ulterior, dinții încep să se miște, dacă pacientul nu ajunge la stomatolog.

Cum să ne menținem gingiile sănătoase?

Pentru prevenirea parodontozei sunt necesari doi pași mari de urmat: o igienă orală strictă și vizita periodică la medicul stomatolog. Periajul trebuie efectuat cu regularitate și nu trebuie lăsat să se acumuleze tartrul, întrucât acesta duce la boli ale gingiilor. Mișcările cu periuța trebuie să fie blânde pentru a nu răni gingiile. Detartrajul efectuat în cabinetul stomatologic este o modalitate prin care oricine poate avea gingii sănătoase.

Gingiile sănătoase au culoarea roz

Ața dentară ar trebui să facă și ea parte din ritualul zilnic. Aceasta poate să curețe acolo unde nu ajunge periuța de dinți. Folosirea aței dentare cel puțin o dată pe zi este benefică atât pentru sănătatea dinților, cât și a gingiilor.

“Noi, ca medici stomatologi, recomandăm și dușul bucal. Acesta vine în completarea periajului dentar și al aței dentare. Dinții sănătoși au nevoie de gingii sănătoase pentru a fi puși în valoare”, explică Andreea Grasu, medic în cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Ai probleme cu dinții? Ai nevoie de o consultație? Vino la Clinicile Ident Total Care! Pentru programări: 0799 943 368

Share:

Color Skin

Nav Mode