Încrederea pacient-medic stomatolog, rețeta succesului unui tratament cu rezultate bune

Relația dintre medic stomatolog și pacient ar trebui să fie una bazată pe încredere, cunoaștere reciprocă și informare. Medicul dentist are un rol important în informarea corectă a celui pe care-l tratează.

În ultimii ani, numeroase clinici stomatologice de pe piața din România au înțeles importanța comunicării și medicii au o relație mult mai deschisă cu cei care le trec pragul. Cei care dețin clinicile au înțeles că succesul unui tratament stomatologic depinde și de modul în care medicii interacționează cu pacienții.

“Tratamentul este o muncă de echipă”

Este important ca pacienții să înțeleagă faptul că succesul unui tratament depinde nu doar de medicul stomatolog, ci și de ei.

“Încrederea este una dintre caracteristicile esenţiale ale relaţiei medic-pacient. Încă din momentul în care pacientului i se prezintă planul de tratament, acesta trebuie să înțeleagă durata de refacere, riscurile, costurile și alternativele. Decizia se ia de comun acord”, spune Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Sef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Aceasta adaugă: “Pacientul trebuie să înțeleagă de ce tratament urmează să aibă parte. Noi, la Clinicile Ident Total Care, încurajăm să ni se pună întrebări pentru ca pacienții să fie tratați în cunoștință de cauză. Tratamentul este o muncă de echipă în care ambii protagoniști au aceeași miză: rezolvarea problemei”.

Există o serie de obligaţii atât ale pacientului cât şi ale doctorului. Tratamentul trebuie efectuat ca la carte, actul medical trebuie să se desfășoare la cela mai înalte standarde, însă și indicațiile medicului trebuie respectate de către cel care a primit tratament.

“Calitate, nu cantitate”

Bianca Ivanciovici vorbește și despre importanța unui act medical bine dus la capăt: “Indicatorul activitatii medicului stomatolog ar trebui să fie calitatea actelor stomatologice și nu numărul lor”

Ai o problemă de ordin stomatologic? Vrei să vii la un simplu control? Ai nevoie de o consultație? Vino la Clinicile Ident Total Care! Pentru programări: 0799 943 368

Share:

Color Skin

Nav Mode