Microscopul, cea mai revoluționară tehnică în tratamentul de canal

Microscop dental

Una dintre cele mai comune intervenții stomatologice este tratamentul endodontic, cunoscut și sub denumirea populară de tratament de canal. Acest tratament constă în devitalizarea unui dinte, adică în scoaterea “nervului”. Stomatologia a evoluat și astăzi medicii endodonți se folosesc de microscop pentru a efectua un tratament ca la carte. De ce este microscopul cea mai revoluționară tehnică în tratamentul de canal?

Ce este tratamentul de canal?

Tratamentul de canal constă curățarea canalelor radiculare, dezinfectarea acestor canale și, ulterior, obturarea definitivă. De succesul tratamentului de canal depinde numărul de ani în care dintele va fi păstrat pe arcada dentară.

Când este nevoie de tratament de canal?

Pacienții care au nevoie de tratament de canal sunt cei care au fie o o carie mare care se extinde pana la nerv, fie au pulpa dintelui inflamată din cauza unor carii sau infecții, fie în cazul în care pe dinte se realizează o coroană. Pacienții care au suferit un traumatism dentar pot avea și ei nevoie de tratament de canal. Toți dinții, fie că vorbim despre permanenți sau despre cei lapte, pot avea nevoie de tratament de canal.

Microscopul, “prietenul” medicului endodont

Medicul endodont modern efectuează un tratament de canal cu ajutorul microscopului. Tratamentul de canal se realizează, de cele mai multe ori, într-o singură ședință. Principalul avantaj al microscopului este că mărește de până la 25 de ori și întrucât are un grad ridicat de precizie, medicul stomatolog poate să curețe foarte bine. Pentru efectuarea unui tratament fără microscop sunt necesare între 3 și 5 ședințe.

Doare tratamentul de canal?

“Tratamentul de canal se efectuează sub anestezie locală, așa că pacientul nu va resimți durere. Înainte de a începe tratamentul, izolăm dintele cu diga dentară pentru a crea un mediu steril. Procedura se realizează prin îndepărtarea pulpei dentare afectate. Apoi, se curăță dintele cu solutii de lavaj endodontic specifice pentru fiecare infecție în parte și se face obturația de canal”, explică un medic endodont din cadrul Clinicilor Dentare Ident Total Care.

Este important ca aparatura de ultimă generație printre care și microscopul să se afle în toate cabinetele și clinicile dentare.

“În cadrul Clinicilor Ident Total Care se investește extrem de mult în tehnologie pentru ca pacientul să se simtă confortabil și tratamentele să fie efectuate corespunzător”, spune Bianca Ivanciovici, Medic Generalist Șef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode