Mit sau nu? Afectează albirea dentară smalțul dinților?

Albirea dentară este procesul efectuat într-un cabinet sau o clinică stomatologică prin care dinții își recapată culoarea albă. În ceea ce privește albirea dentară, circulă mitul potrivit căruia acest procedeu afectează smalțul dinților. Este acest lucru adevărat?

Înainte de toate trebuie punctat faptul că în căutarea unui zâmbet strălucitor, multe persoane recurg la procesul de albire dentară. Dinții se îngălbenesc fie din pricina consumului unor alimente nepotrivite (ceaiul negru, cafeaua, vinul roșu, etc.), fie din pricina fumatului, fie din cauza vârstei. Odată ce pacientul înaintează în vârstă acesta asimilează tot mai puține minerale și smalțul se subțiază lăsând la vedere dentina ce are o culoare mai închisă.

Albirea dentară cu Lampa Zoom

Una dintre cele mai moderne metode de albire este cea cu Lampa Zoom. Procedura implică aplicarea unei substanțe de albire pe fiecare dinte, apoi caldură generată de lampă sporește eficacitatea acestuia și accelerează procesul. Studiile au arătat că utilizarea Lampei Zoom înregistrează rezultate cu până la 50% mai bune decât alte tratamente de albire dentară convenționale.

Doare albirea dentară?

„Procedura de albire a dinților este complet nedureroasă și se realizează într-o singură ședință. Totuși, în urma unei albiri, dinții pot să devină sensibili timp de câteva zile. După 3 sau patru zile, această sensibilitate va dispărea complet”, explică Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Șef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Afectează albirea dentară smalțul dinților?

Albirea trebuie efectuată numai în cadrul unui cabinet stomatologic de către un specialist.

“Substanțele destinate albirii dinților prezente în comerț nu sunt de multe ori testate suficient și, în timp, pot afecta smaltul și gingia ducând la sensibilitatea dinților și eventual la apariția cariilor dentare”, mai spune medicul Bianca Ivanciovici.

Albirea dentară este recomandată pacienților care au împlinit deja 15 ani întrucât dinții recent erupți mai puțină substanță dură.

Vrei să beneficiezi de albire dentară? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere!

Share:

Leave a Reply

Color Skin

Nav Mode