Periajul profesional, o necesitate

“Spălați-vă pe dinți de cel puțin două ori pe zi”, este mesajul care ne aparte zilnic pe toate canalele de comunicare: televiziune, mediu online sau radio. Totuși, pe lângă curățatul dinților dimineața și seara, toată lumea ar trebui să știe că cel puțin o dată la șase luni este nevoie de un periaj profesional în cabinetul medicului stomatolog. Cei care au fost diagnosticați de parodontoză sau suferă de afecțiuni gingivale ar trebui să efectueze și mai des periajul profesional.

Ce este periajul profesional?

Cine nu-și dorește dinți curați? Pentru a reduce riscul de afecțiune gingivală sau pentru a opri agravarea acesteia, medicul stomatolog este cel care recomandă o curățare profesională a dinților, numită detartraj și periaj profesional.

Periajul se realizează numai în cabinetul medicului stomatolog și are rolul de a îndepărta placa bacteriană ce nu poate fi îndepărtată prin periajul zilnic. Cu ajutorul periajului profesional se pot corecta și unele colorații ale dinților ce apar de la consumul unor alimente precum vinul roșu, ceaiul, cafeaua sau tutunul.

“Mulți dintre pacienți efectuează un periaj dentar necorespunzător, incomplet şi fără sa folosească ața dentară şi apa de gură. Tocmai de aceea, periajul profesional, o procedură total nedureroasă, este cu atât mai indicat în cazul acestora”, explică Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Sef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Aceasta adaugă: “Nici măcar periajul efectuat corespunzător acasă nu poate îndepărta în totalitate placa bacteriană, de aceea ar trebui să ajungem periodic pe mâna unui medic stomatolog“.

Periajul, o singură ședință de tratament

Periajul profesional se efectuează într-o singură ședință de tratament și pe lângă faptul că se îndepărtează placa bacteriană, pacientul va beneficia de un mediu curat, lipsit de microbi. Inițial se folosește un aparat de detartraj cu ultrasunete pentru a îndepărta cea mai mare parte a tartrului, iar ulterior se folosesc instrumente manuale speciale pentru a îndepărta cele mai persistente rămășițe de tartru.

Vrei să ai parte de un periaj profesional ca la carte? O echipă de medici profesioniști te așteaptă la Clinicile Ident Total Care pentru consultație. Pentru programări sună la 0799.943.368 sau intră AICI!

Share:

Color Skin

Nav Mode