Rolul măselelor de minte. De ce trebuie extrase măselele de minte?

Măselele de minte sunt măselele care apar, de obicei, în perioada adolescenței, între vârsta de 17 și cea de 23 de ani. Acestea apare în cea mai îndepărtată zona a maxilarului, respectiv a mandibulei.

Sunt măselele de minte utile?

Molarii de minte sunt folositori numai în condițiile în care ei se dezvoltă corect și sunt sănătoși. Din păcate, în multe dintre situații, aceștia duc fie la infecția gingiilor, fie la deteriorarea dinților vecini, fie funcționează ca un spațiu deschis pentru retenția resturilor alimentare.

Există și cazuri când chiar și o măsea de minte sănătoasă are nevoie să fie scoasă. Acest lucru se aplică în situația în care măseaua de minte duce la înghesuirea celorlalți dinți. Și atunci, este nevoie de extracție.

Ce rol aveau măselele de minte?

Astăzi, aproape inutile, măselele de minte au avut un rol hotărâtor în evoluția strămoșilor noștri. Acestea erau folositoare pentru că strămoșii omului modern consumau alimente greu de mestecat. Așadar, pe măsură ce ceilalți dinți fie cădeau, fie se deteriorau, măselele de minte deveneau înlocuitorii acestora.

Doare extracția unei măsele de minte?

Medicul stomatolog specializat în chirurgie este cel care extrage măselele de minte, numai după ce se asigură de poziția acestora în urma efectuării unei radiografii. Extracția are loc sub anestezie locală și perioada de recuperare diferă de la pacient la pacient, în funție de organism și de igiena sa orală. Totuși, după două zile, pacientul ar trebui să se simtă confortabil.

“Molarii de minte joacă un rol infim din punct de vedere funcțional. Măseaua de minte nu aduce niciun beneficiu, întrucât nu se poate mânca cu ea și zona respectivă nu se poate igieniza corespunzător”, explică Dr. Bianca Ivanciovici, Medic Generalist Șef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Aceasta adaugă: “Cu cât molarii de minte sunt scoși mai din timp, cu atât recuperearea pacientului este mai facilă și mai rapidă”.

Modifică lipsa molarilor de minte forma feței?

Există un mit potrivit căruia îndepărtarea molarilor de minte determină căderea pomeților. “Îndepărtarea molarilor de minte nu are niciun efect asupra formei feței”, explică un medic din cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Vrei să-ți spună un medic stomatolog dacă măselele tale de minte trebuie extrase? Nimic mai simplu. Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere! Sună la 0799 943 368!

Share:

Lasă un răspuns

Color Skin

Nav Mode