Ți s-a scos o măsea? Uite câteva sfaturi să te recuperezi rapid!

O extracție de măsea nu este nicicând o procedură ușoară pentru pacient. În multe dintre cazuri, recuperarea este mai anevoioiasă, dar dacă pacienții urmează sfaturile unui medic specialist pot să treacă mai ușor peste intervenție.

Cum să te recuperezi rapid după extracție

În cazul în care dinții nu mai pot fi salvați, cel mai probabil medicul stomatolog va propune extracția lor și înlocuirea cu implanturi dentare, punți sau chiar proteze mobile.

Imediat după extracție, corpul pacientul va începe să se pregatească pentru vindecare. Locul în care a fost efecutată extracția dentară va fi protejată de un cheag de sânge ce va grăbi vindecarea.

Iată cum te poți recupera rapid după o extracție:

Pune gheață

La câteva ore de la intervenție, pacienților li se recomandă să utilizeze o punga de gheata invelită într-un prosop și să pună în zona unde a avut loc extracția. Pentru a evita inflamarea excesivă zonei, gheața trebuie ținută câte 10 minute din jumătate în jumatate de oră.

Nu sta cu gura uscată

Cel puțin în primele două zile de la extracție, pacientul este sfătuit să nu respire pe gură și să nu aibă cavitatea orală uscată pentru o perioadă mai lungă de timp.

Dormi cu capul mai sus

În zilele postoperatorii, pacienții sunt îndemnați să se odihnească cu capul mai ridicat pentru ca saliva să nu stagneze sub nicio formă în cavitatea bucală.

Consumă alimente moi

Pentru primele 24-48 de ore post-extractie, pacienții trebuie să țină o dietă care să conțină mâncăruri moi. A se evita mâncărurile fierbinți, picante, care pot provoca iritatii și arsuri în zona în care a avut loc extracția.

Evită activitățile fizice

Pentru primele 24-48 de ore post-extractie trebuie limitate activitățile pentru că o activitate intensă poate duce la o intensificare a sângerării.

Evită fumatul

Medicii stomatologi recomandă pacienților să nu fumeze în primele 48-72 de ore după efectuarea extracției întrucât fumul scade fluxul sanguin către țesuturile osoase și moi din cavitatea orală

Ai probleme cu dinții? Ai nevoie de o consultație? Vino la Clinicile Ident Total Care! Pentru programări: 0799 943 368

Share:

Color Skin

Nav Mode