Până la ce vârstă poți să porți aparat dentar?

Aparatul dentar este un sistem cu ajutorul căruia medicii stomatologi pot corecta anomaliile prin mișcarea dinților și a oaselor. Conform specialiștilor, aparatul dentar este cel care ajută la închiderea spatiilor dintre dinți astfel încât ceii de pe arcada superioară să calce corect pe cei din arcada inferioară și ocluzia (mușcătura) să fie perfectă. Totuși, pot și pacienții mai în vârstă să poarte aparat dentar?

Există o vârstă maximă pentru aparat dentar?

De tratamentul cu aparat dentar, cunoscut și sub denumirea de tratament ortodontic, pot beneficia atât copiii cât și adulții. Totuși, în cazul copiilor, dinții se îndreaptă mult mai repede, întrucât oasele lor sunt în creștere.

“Îndreptarea dinților cu ajutorul unui aparat dentar este posibilă la orice vârstă, iar rezultatele vor fi pe măsură, indiferent de vârsta pacientului. E drept, însă, că principalul factor de care trebuie ca medicul ortodont să țină cont atunci când montează brackeții este sănătatea gingiilor și a osului care susține dinții”, spune Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Șef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Aceasta continuă: “Este și o parte bună în a purta aparat dentar în a doua parte a vieții. În comparaţie cu tinerii și adolescenţii, adulţii sunt mai conștiincioși în a respecta sfaturile medicului ortodont atunci când poartă aparat dentar”.

Singurele limite care există în ceea ce privește tratamentul ortodontic la adulți țin de pacienții care prezintă anomalii grave scheletale care, odată creșterea încheiată, se mai pot rezolva doar cu tratament ortodontic-chirurgical. Însă aceste cazuri sunt extrem de rare.

Cât durează tratamentul cu aparatul dentar?

De obicei, un astfel de tratament ortodontic durează între 12 și 18 luni, uneori aceasta durată putându-se prelungi în funcție de complexitatea cazului. Totuși, rezultatele sunt pe măsura așteptărilor și orice pacient, indiferent de vârstă, se va putea bucura de un zâmbet frumos.

Doare montarea unui aparat dentar?

Mulți dintre pacienți sunt speriați de faptul că poate resimți durere când ortodontul îi va monta brackeții pe dinți

“Vor avea senzația că ‘cineva le împinge constant dinții’, este mai mult o tensiune decât o durere și majoritatea pacienților o caracterizează ca fiind mai mult decât suportabilă”, spune și un medic ortodont din cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Ai dinții strâmbi? Vrei să beneficiezi de consultația unui medic ortodont? Clinicile Ident Total Care sunt cea mai bună alegere!

Share:

Color Skin

Nav Mode